Vágólapra másolva!
Kifejezetten jó napja volt pénteken David Beckhamnek. A Manchester United és az angol labdarúgó-válogatott játékosát ismét megröntgenezték, és kiderült, a törött lábközépcsontja szépen gyógyul, így reális esélye van a vb-részvételre. Mellesleg a 27. születésnapját ünneplő sztár az egy nap alatt kapott üdvözlő e-mailek tekintetében bekerült a rekordok könyvébe is.

Az már korábban kiderült, Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány hajlandó a végsőkig kivárni David Beckham ügyében. Az angol középpályás még április 9-én, a Deportivo La Coruna elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, amikor Pedro Duscher belépője nyomán eltörött a lábközépcsontja. A hírek szerint a középpályás hetek óta abban reménykedett, hogy a május 15-i, glasgowi BL-fináléban pályára léphet, ám miután klubja, a Manchester United elbukott a német Bayer Leverkusen ellen, új célt kellett keresnie. A The Sun úgy tudja, hogy Beckham a június 2-i, Svédország elleni vb-nyitányra már teljesen felépül, sőt, már május 21-én a Korea elleni felkészülési mérkőzésen megpróbálkozik a játékkal.

A Manchester United hivatalos honlapján megjelent hivatalos közlemény szerint a héten elvégzett röntgenvizsgálatok kimutatták, jó esély van a gyógyulásra, nem úgy, mint a hasonló balesetet szenvedett csapattárs, Gary Neville esetében. "A Manchester United orvosi bizottsága és az ortopéd konzultáns szerint még a legoptimálisabb előrejelzés is azt mutatja, Gary Neville nem vehet részt a világbajnokságon. Szerencsére jobb hírekkel szolgálhatunk David Beckham sérülése kapcsán. A legutolsó röntgenfelvételek tanúsága szerint a lába kielégítően javul" - áll a közleményben.

Beckham egyébként pénteken hivatalosan is bekerült a Guinness rekordok könyvébe, mint az egy nap alatt a legtöbb elektronikus születésnapi üdvözletet kapó személy. A játékos csütörtökön ünnepelte 27. születésnapját és közel kétszer annyi üdvözletet gyűjtött be, mint felesége, Victoria két esztendővel korábban. A virgin.net által támogatott üdvözlőlap-gyűjtés során csak május 2-án 4461 e-mail futott be a labdarúgó címére.

Pincési László

Korábban: