Vágólapra másolva!
Akárhányadik helyen is végez a Chievo Verona a Serie A-ban, az biztos, hogy az újonc gárda okozta az idei szezon legnagyobb meglepetését Olaszországban. Az együttes akár még a Bajnokok Ligájára is odaérhet, de valószínűbb, hogy az UEFA-kupában indulhat majd a következő szezonban, és a vezetőség máris tervezi a lehetséges erősítéseket a nemzetközi kupaszereplésre, amelyre korábban még nem volt példa a klub történetében.

Az első és legfontosabb kérdés persze az volt a Chievónál, hogy sikerül-e megtartani a sikeredzőt, Luigi del Nerit. Nos, februárban még úgy tűnt, hogy erre kicsi a valószínűség, mert több egyesület (köztük a Parma, a Milan és legkomolyabban a Roma) is szerette volna megszerezni a következő idényre. A Farkasok mestere, Fabio Capello azonban a várakozásokkal ellentétben nem ment el a Barcelonához, hanem meghosszabbította szerződését a fővárosban, és Del Nerire nem volt szüksége a rómaiaknak. A szakvezető pedig legszívesebben oda szerződött volna, így inkább úgy döntött: marad annál a klubnál, amelynek felemelkedését köszönheti. A minap újabb egy évvel meghosszabbította kontraktusát, igaz, azzal a kitétellel, hogy ha megfelelő ajánlat érkezik egy sztárcsapattól, akkor nem állnak az útjába.

Ezután következhetett a játékoskeret megerősítése, hiszen az várható, hogy a csapattól sokan távoznak a nyáron, köszönhetően a remek szezonnak. Manfredini a hírek szerint máris előszerződést kötött a Romával, de van kérője Marazzinának és Eribertónak is. A nemzetközi kupaszereplés hatására azonban a klub nevesebb futballistákat is elcsábíthat, és úgy tűnik, hogy az egyesület anglomán elnöke, Luca Campadelli (akinek Manchester United-részvényei is vannak) a Premier League-ben is szétnézett.

Kiszemeltje nem más, mint a West Ham Unitedben szereplő veterán olasz támadó, Paolo di Canio, aki egykoron 1996-ban hagyta ott Olaszországot (akkor a Milanban futballozott), és Nagy-Britanniában megtalálta számítását: előbb a Celticben, majd a Sheffield Wednesdayben, végül pedig a West Hamben remekelt. Közben persze nem csak a futball miatt írtak róla: a Sheffield színeiben egy alkalommal több hónapra eltiltották, mivel fellökte a játékvezetőt, a West Ham színeiben viszont egy alkalommal ahelyett, hogy az üres kapuba fejelte volna a labdát, inkább kézzel megfogta, mert látta, hogy az ellenfél kapusa sérülés miatt a földön fekszik. Ez utóbbi eset után Fair Play-díjat kapott, és örökre bevonult az angol futballfolklórba. Most lehetséges, hogy pályafutása végére hazatér, hogy a Chievóval ismét kiléphessen a nemzetközi porondra, igaz, korábban többször is hangoztatta, hogy karrierjét Angliában szeretné befejezni.

Ajánlat: