Vágólapra másolva!
A dél-afrikai válogatott az év elején történt edzőcsere után jó néhány sztárját mellőzte, és az új szakvezető, Jomo Sono leginkább az otthon szereplő focistákra számított, de Benny McCarthyt ő sem hagyta ki a csapatból. Nem csoda: a csatár, akinek korábban nem nagyon ment a játék a Celta Vigóban, a Portóban ontani kezdte a gólokat, aminek köszönhetően ismét felkeltette az angol Middlesbrough érdeklődését.

McCarthy az 1998-as Afrikai Nemzetek Kupáján robbant be a világ labdarúgásába, és nagy jövőt jósoltak neki. Ez beigazolódni is látszott, amikor a spanyol Celta Vigo rekordösszegért leigazolta, ám a galíciai gárdában hamar a kispadra szorult. A vigóiak trénere, Víctor Fernández az egycsatáros taktikát tartotta üdvözítőnek, amelyben a brazil származású Catanha volt a főszerepelő, így McCarthy legtöbbször csak a cserék között kapott lehetőséget - később pedig már ott sem.

Pedig a játékos klubcsapata kedvéért még a válogatottságot is lemondta, ami tovább fokozta gondjait, mivel éppen ezért nem tudott tavaly nyáron Angliába igazolni. A Middlesbrough ugyanis már akkor is vitte volna, meg is egyezett a Celtával, ám Benny nem kapott munkavállalási engedélyt Angliában, mivel nem játszott hazája válogatottja mérkőzéseinek legalább 75 százalékában az elmúlt két évben. A csatár számára így maradt a Celta kispadja, és csak decemberben tudta elhagyni az egyesületet, amikor is kölcsönadták őt az FC Portónak. Eleinte itt sem villogott, az utóbbi időben azonban alaposan belelendült: legutóbbi három mérkőzésén nyolcszor volt eredményes! Mesterhármast rúgott például a Sporting Braga elleni találkozón is, ahol ügynöke, Rob Moore szerint egy angol egyesület megfigyelői követték szemmel teljesítményét. A menedzser akkor még nem árulta el, hogy melyik brit csapatról van szó, de most kiderült, hogy megint a Middlesbrough akarja megvenni a támadót.

McCarthyt egyébként a Porto is szívesen megtartaná, de a portugálok aligha tudják kifizetni a Vigo által kért összeget, amely a hírek szerint tízmillió font körül van. Ezt egyébként minden bizonnyal a Boro sem fogja megadni, a zuhanyhíradó szerint az angolok legutóbbi ajánlata hatmillió font volt. Könnyen lehet azonban, hogy a Celta már ennyiért elengedi a játékost, hiszen ezzel még mindig jobban jár, mintha semennyit nem kapna érte.

Ajánlat: