Vágólapra másolva!
Véget ért a kábítószer-használattal vádolt Christoph Daum pere: a Leverkusen labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzőjét 10 ezer euró (2,3 millió forint) ellenében jogerősen felmentették.

A koblenzi államügyészség tizenkét vádpontban megszüntette az eljárást, a többiben pedig ártatlannak ítélte a 48 éves szakembert. "A befizetett összeget egy olyan szociális intézmény támogatására fordítjuk, amely a drogfüggő fiatalok kezelésével foglalkozik" - jelentette be az októberben kezdődött per 30. tárgyalási napján Ulrich Christoffel bíró.

Daumot, a török Besiktas trénerét 63 rendbeli, kis mennyiségű (3-5 gramm) kokain birtoklásával vádolták, illetve azzal, hogy egy esetben 100 gramm kábítószer beszerzésére adott megbízást. A botrány azután robbant ki, hogy Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere drogkereskedelemmel és lányok futtatásával vádolta meg Daumot. Miután 2000. október 20-án a hajából vett minta elemzése során kiderült, hogy rendszeresen fogyasztott drogot, az edző távozott klubjától. A német szövetség rögtön felbontotta a vele kötött szerződést, így nem lett a válogatott szakvezetője.

"Életem legszörnyűbb időszakán vagyok túl. Fél évig szenvedtem annak ellenére, hogy tudtam: ártatlan vagyok" - jelentette ki felmentése után Christoph Daum. A futballedző szerint az elmúlt hónapok megpróbáltatásai szellemileg-lelkileg nagyon megviselték őt. "Végre ismét előre tudok tekinteni, újra terveket szőhetek a pályafutásomat illetően. De természetesen tanultam a hibáimból" - tette hozzá a 48 éves szakember.

Korábban: