Vágólapra másolva!
A világbajnokságra készülő horvát labdarúgó-válogatott Dárdai Pál öngóljával és Niko Kovac találatával 2-0-ra legyőzte Magyarországot Pécsett. 

Noha több horvát sztárjátékos hiányzása miatt Mirko Jozic azt nyilatkozta, hogy nem a győzelem, hanem kiegészítő játékosok megtalálása a horvát válogatott első számú célja, Gellei Imre csapatára több szempontból sem várt könnyű feladat. Egyrészt, mert nálunk is akadt jó néhány hiányzó, másrészt mert a papíron sokkal jobb játékerőt képviselő vendégek számára mégiscsak a pécsi mérkőzés jelentette a világbajnoki szereplés főpróbáját. A papírforma sajnos a pályán is beigazolódott, a vendégek helyzet nélkül, védelmi hibákból érték el góljaikat az elképzelés nélkül futballozó magyar válogatott ellen az első félidőben.

A szünet után ugyan némileg feljavult csapatunk teljesítménye, de továbbra is rengeteg pontatlanság jellemezte a játékunkat. Helyzeteket csak a az utolsó tíz percben tudtunk kialakítani.

Magyarország - Horvátország 0-2 (0-2)
Pécs, 10 000 néző
vezette: Stuchlik (Gorgon, Hocha - mindhárom osztrák)
Magyarország: Király (Babos, 46.) - Bódog (Korolovszky, 12.), Dragóner, Juhár, Lőw - Sowunmi (Böőr, 74.), Pintér (Rósa H., 56.), Dárdai, Tóth N. (Kuttor, 91.) - Waltner (Gera, 46.), Tököli (Fehér M., 60.)
Horvátország: Butina (Vasilj, 68.) - Sablic, Tapalovic, Simunic, Jarni (Petric, 46.) - Saric, N. Kovac, Leko (Prosinecki, 78.) Rapajic (Agic, 65.) - Maric (Babic, 46.), Vugrinec (Boric, 60.)
gól: Dárdai (13., öngól), N. Kovac (24.)
sárga lap: Leko (16.), N. Kovac (72.)

9. perc: Bódog jobb bokája egy becsúszás közben leragadt, és kifordult. A védőt le kellett cserélni, és azonnal kórházba szállították.

13. perc: Rapajic jobb oldali szabadrúgása után Dárdai az öt és felesnél rosszul ért a labdához, amely a magyar kapu jobb alsó sarkába perdült (0-1).

19. perc: Waltner 8 méterről estében célozta meg a bal alsó sarkot, Butina szögletre tolta a labdát.

24. perc: ezúttal egy bal oldali Rapajic-szabadrúgás után kaptuk a gólt: a beívelésből Niko Kovac hat méterről belsőzte a labdát a kapu bal oldalába (0-2).

30. perc: három percre megállt a játék, mert néhány horvát szurkoló bemászott a pályára. A vendégszektorban ezután a rendőrök kisebb összetűzésbe kerültek a drukkerekkel.

76. perc: Fehér Miklós befelé cselezett, majd 23 méterről ballal a bal kapufa mellé lőtt.

81. perc: Lőw futott el a bal oldalon, középre adása után Fehér 7 méterről fejelt kapura, Vasilj vetődve védett. Ez volt a magyar csapat első igazi helyzete.

83. perc: Rósa jó ütemben emelt a horvát védők mögé kerülő Böőrhöz, a debreceni középpályás az öt és feles bal sarkától jobb belsővel lőtt, Vasilj lábbal hárított.

Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Két balszerencsés gólt kaptunk. Több kulcsjátékosunk is sérült volt, így eleve nehéz helyzetből indultunk. Ami biztató, a ligaválogatottból többen is igazolták, hogy helyük van az A-csapat keretében. A horvátok jobbak, ezt eddig is tudtuk. Sajnos Bódog bokatörést szenvedett, így hosszú hetekre kiesett."

Mirko Jozic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya: "Jó eredményt értünk el, igaz, amikor már a cserék voltak a pályán, a magyaroknak is adódtak helyzeteik. A vb-re Ausztriában készülünk tovább és ott döntöm el, hogy kik utaznak."

Ajánlat:

Horvátország

Korábban:

Fórum: