Társoldalunk:

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Kispest

Sasunak a 92. percben szerzett góljával mentett pontot a Kispest Sopronban, a Borsodi Liga alsóházi rangadóján. A hazaiak már 3-1-re is vezettek, végül azonban meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Sopron - Kispest-Honvéd 3-3 (1-1)
Sopron, 3000 néző
vezette: Kassai
Sopron: Farkas - Vincze, Szabados, Prazenica - Orabinec (Horváth R. 86.), Csiszár, Somogyi, Tóth I. - Javrujan (Nagy T. 65.), Bausz (Fehér 72.), Sira
Kispest-Honvéd: Tóth J. - Dulca (Lipták 60.), Téger, Lőrinc, Balint - Babos (Hercegfalvi 53.), Dubecz, Batrinu (Faragó 53.), Németh N. - Torghelle, Sasu
gólszerzők: Javrujan (17.), Bausz (47.), Sira (55.), illetve Torghelle (43.), Faragó (74.), Sasu (92.)
sárga lap: Orabinec (18.), Somogyi (53.), illetve Dulca (13.), Téger (60.), Hercegfalvi (94.)

17. p.: Csiszár tört előre a labdával, hosszú vágta után a kispesti térfél közepén a jobb oldalon felfutó Orabinec elé tálalt, akinek beadását Javrujan fejelte a kispesti kapu bal oldalába (1-0.)

43. p.: Torghelle a lesre játszó soproni védők közül kilépett, megelőzte a kapujából a labdára kifutó Farkas kapust és hat méterről az üres kapuba helyezett (1-1).

47. p.: Prazenica ívelt előre egy szabadrúgást balról, a félvonal közeléből. A labda több játékos fölött átszállt és a jobbösszekötő helyén helyezkedő Bausz elé került, aki mintegy 8 méterről, éles szögből gyönyörűen kilőtte a hosszú alsó sarkot (2-1.)

55. p.: Csiszár tálalt a jobbösszekötő helyén robogó Orabinec elé, aki elvitte a labdát a kifutó Tóth József mellett, az alapvonal közeléből középre adott. Javrujan középen még elvétette a labdát, nem úgy a túloldalról érkező Sira, aki 5 méterről a kapu közepébe helyezett (3-1).

74. p.: Sasu balról élesen középre lőtt labdáját a berobbanó Faragó hat méterről küldte Farkas kapujának bal alsó sarkába (3-2).

92. p.: Egy jobb oldali beívelést Farkas az ötösön kívül szeretett volna megfogni, ám a nagy tömegben kiejtette a labdát. Sasu eszmélt a legelőbb és mintegy 6 méterről a léc alá bombázott (3-3).

Támadólag lépett fel a Matáv és bár az első igazi nagy helyzet Sasu előtt adódott, a gólratörőbben futballozó Sopron megérdemelten szerzett vezetést. A félidő végén aztán a soproni védelem asszisztálása mellett Torghelle talált egy gólt.

A második félidő hazai találattal indult. Détári középpályások helyett csatárokat küldött pályára, ám nem sokkal ezután kétgólosra növelte előnyét a soproni gárda. Ezt követően fokozatosan került egyre nagyobb fölénybe a Kispest, amely második gólja után valósággal kapujához szegezte a soproni csapatot és a rendes játékidő letelte után egyenlített.

Bognár György: "Sajnálom, hogy nem sikerült megnyerni ezt a mérkőzést, pedig megérdemelte volna a csapat. Kétgólos vezetésünk után nagyon magunkra húztuk a Kispestet, amely szerencsés körülmények között egyenlített."

Détári Lajos: "Nem játszottunk jól, de úgy érzem, a helyzetek és a kapuralövések száma alapján itt hagytunk két pontot."

Botár László

Ajánlat:

Korábban:

Bognár György győzelmet vár a Kispest ellen

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?