Vágólapra másolva!
Lassan véget ér a szezon az európai csapatok számára, az elmúlt héten a német és a francia bajnokságban már nem is léptek pályára a csapatok, míg Angliában és Spanyolországban az utolsó játéknapra került sor. A legjelentősebb esemény az UEFA-kupa döntője volt, a 90 perc alapján a két gólszerző tudta beverekedni magát az álomtizenegybe, amelyben ezúttak egy osztrák labdarúgó is helyet kapott.
Nico Vaesen (belga, Birmingham City): az angol másodosztály osztályozójának döntője nagy küzdelmet hozott, és a Birmingham City végül tizenegyesekkel harcolta ki a feljutást a legjobbak közé a Norwich City ellenében. A döntő hőse a birminghamiek kapusa, a belga Vaesen volt, aki a sorsdöntő pillanatban büntetőt hárított.
Jocelyn Angloma (francia, Valencia CF): a valenciai együttes már az utolsó előtti fordulóban bebiztosította az aranyérmet saját maga számára, így a Betis elleni találkozó igazi népünnepély volt a Luis Casanova-stadionban. Ezen a meccsen búcsúzott a klubtól a francia jobbhátvéd, Angloma, aki a szokásos megbízható teljesítményt nyújtotta, és a lefújást követően társai a vállukon vitték le a pályáról. Néstor Sensini (argentin, AC Parma): a parmai gárda nem zárt valami jó szezont, hiszen végig a kiesés ellen küzdött, de a végén mégis csak pozítivan fejezte be a bajnokságot, hiszen sikerült megnyernie az Olasz Kupát. A Juventus elleni visszavágón a csapat egyik legjobbja a veterán argentin védő, Sensini volt, aki remekül verte vissza a torinóiak támadásait. Antonio Karmona (spanyol, Deportivo Alavés): a vitóriai gárdának ismét sikerült kiharcolnia az UEFA-kupa-szereplést, köszönhetően annak, hogy az utolsó fordulóban legyőzte az Osasunát. A találkozó egyetlen találatát az Alavés csapatkapitánya, Karmona szerezte, akinek majd az egész idényt ki kellett hagynia sérülés miatt, s csak a bajnokság végén tért vissza a pályára. Júnior (brazil, AC Parma): a pármaiak kupagyőzelmének másik fő letéteményese a balhátvéd Júnior volt, aki honfitársához, Roberto Carloshoz hasonlóan sokat és szívesen megy előre. A kupadöntő visszavágóján is így tett, és gólja azt jelentette, hogy a klub megnyerte a trófeát.
Anders Svensson (svéd, Southamton FC): A Szentek győzelemmel zárták a bajnokságot, az utolsó fordulóban a Newcastle-t verték meg 3–1-re, és a csapat egyik legjobbja a svéd középpályás, Anders Svensson volt, aki egy gólt szerzett, egyet pedig előkészített. Honfitársa, Sven-Göran Eriksson valószínűleg ezt nem szívesen látta, hiszen ő az angol válogatott szövetségi kapitánya, és a vébén a svédek ellen is játszik majd csapata. Steven Lomas (északír, West Ham United): a West Ham az utóbbi évek egyik legjobb helyezését érte el a Premiershipben azzal, hogy a hetedik helyen végzett, és az utolsó fordulókban különösen Lomasnak ment jól a játék, az északír középpályás tíz meccs alatt öt gólt ért el, azaz feleannyit, amennyit a teljes eddigi pályafutása során. Jon Dahl Tomasson (dán, Feyenoord): a holland klub edzője némi meglepetést okozott azzal, hogy az UEFA-kupa döntőjében Tomassont a középpályán vetette be, de a futballista remekül megállta a helyét. Kiharcolt egy tizenegyest, rúgott egy gólt, és végül őt választották meg a meccs legjobbjának, vagyis remekül búcsúzott a rotterdamaiktól, a vébé utén ugyanis az AC Milanban folytatja pályafutását. John-Arne Riise (norvég, Liverpool FC): a Vörösöknek végül sikerült megszerezniük a második helyet a Premier League-ben, az utolsó fordulóban az Ipswich Townt végezték ki a liverpooliak. Riise ezúttal bal oldali középpályást játszott, mégpedig kiválóan, hiszen kétszer is eredményes volt.
Pierre van Hooijdonk (holland, Feyenoord): az UEFA-kupa döntő másik hőse Tomasson mellett a holland támadó volt, aki két góljával jelentős szerepet vállalt abban, hogy a rotterdamiak otthon tartották a trófeát. Van Hooijdonk ugyan csak pontrúgásból talált be, de szabadrúgásgólja élményszámba ment, és a harmadik gól előtt ügyesen vonta ki magát a játékból. Ronald Brunmayr (osztrák, Grazer AK): a grazi támadó a múlt héten meglehetősen gólerősen futballozott. Előbb szerdán az Admira Wacker Mödling elleni bajnokin négyszer volt eredményes, majd a hét végén a Sturm Graz elleni kupadöntőn két gólt vállalt, győzelemhez juttatva csapatát. Nem csoda, hogy őt választották meg az év játékosának hazájában, és a góllövőlistát is vezeti 27 találattal.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)