Vágólapra másolva!
Napról napra továbbgyűrűzik a Vasas megmenekülési terve. A labdarúgó-bajnokság élvonalából kiesett csapat tulajdonosi köre a fúzión dolgozik, kérdés már csupán az, mely csapat lehet a befutó. Békéscsabán cáfolnak, Siófokon pedig a hírek szerint Csank János kezében van a döntés.

Napokon belül eldőlhet, marad-e potenciális fúziós partnere a Vasas labdarúgócsapatának. Az angyalföldiek matematikailag már kiestek az élvonalból, ám egy esetleges egyesüléssel megmenekülhetnének a szégyentől. A klub ugyanis idén a 76. élvonalbeli idényét töltötte a legfelsőbb osztályban, ahol 1942 óta megszakítás nélkül tartózkodik.

A korábbi híresztelésekkel ellentétben a másodosztály keleti csoportjának éllovasa, a Békéscsaba nem kokettálna a Vasassal, azaz vállalná az indulást a legjobbak között. Nyugaton a helyzet viszont korántsem változatlan, a Siófok ugyanis akár hajlandó is lenne az egyezségre. A tv2 információja alapján a Fáy utcai csapat Csank János kezében van. Ha a mester marad, akkor az azt jelenti, megvan a kellő anyagi fedezet az élvonalbeli tagsághoz, ellenkező esetben lehet tárgyalni az angyalföldiekkel.

Egy hónappal ezelőtt Csank a következőképpen nyilatkozott a Somogyi Hírlapban: "Május elejénél előbb nincs értelme a szerződéshosszabbításról beszélni. Tény, hogy több élvonalbeli csapat is érdeklődött már a szándékaim felől. Meghallgatom az ajánlatokat, s azután döntök. Mondhatom, mindegyik klub nyitott könyv előttem, ismerem, hol milyen a háttér. Bizonyos, hogy számít majd a döntésemkor, hogy Siófokon milyen jövő ígérkezik."

"Neveket nem mondanék, de azt hiszem, az okos, találékony szurkolók kitalálhatják, mely csapatokkal vettük fel a kapcsolatot" - nyilatkozta sejtelmesen Iványi Károly, a Vasas ügyvezető igazgatója. A hírek szerint még az is elképzelhető, hogy a Vasas a fővároson belül megoldja a "túlélési gyakorlatot", ebben Kispesten találhat partnerre.

Pincési László