Vágólapra másolva!
Ez az a magyar bajnoki meccs, amely általában a Zsaru magazinban is megér egy tudósítást. Természetesen a múltban oly sok botrányt látott Újpest-Ferencváros mérkőzésről van szó, amelynek legújabb felvonására szombaton, 16.30-kor kerül sor a Megyeri úton.

A rendezők már a hét elején megkezdték a biztonsági előkészületeket, ezek szerint a lila-fehér szurkolók ezúttal csak a Mildenberger utcai bejáratnál léphetnek a stadionba, míg a fradisták negyed háromkor, különmetróval indulnak a Népligetből Újpest Városkapu megállóig, onnan rendőri felvezetéssel közelítik meg az arénát. Az újpestiek 1600 jegyet küldtek a zöld-fehér drukkereknek, ami az utolsó szálig el is fogyott az Üllői úton.

Természetesen készülnek a csapatok is, az FTC-ben Dragóner, Gyepes és Gera eltiltás miatt nem léphet pályára, ám a zöldek számára az említett kulcsemberek nélkül is csak a győzelem az elfogadható eredmény, különben két körrel a vége előtt leszakadhatnak az élen álló ZTE-től, ráadásul szerdán a Fradi éppen Zalaegerszegre látogat.

A "violáknak" viszont a tabellán elfoglalt helyezés okán nincs különösebb tétje a fellépésnek, ám egy Fradi elleni találkozóról ezt sohasem lehet elmondani Újpesten. Ezt támasztotta alá a Bundesliga I-ben szereplő Energie Cottbus együtteséhez készülő Lőw Zsolt is.

- Mikor írja alá a szerződését a Cottbushoz? - kérdeztük az Újpest újdonsült válogatott futballistáját.
- Elviekben megegyeztem a németekkel, csütörtökön a Cottbus és az Újpest megállapodott az anyagiakban, így amint megérkezik a vételáram, azonnal odakanyarítom a nevem a szerződésre.

- Mennyire tudja magát függetleníteni a németországi invitálástól? Nem tart attól, hogy megsérül a Fradi elleni derbin?
- Régi történet ez a Cottbusszal, hiszen már a válogatottban és a kupadöntőn is abban a tudatban játszottam, hogy a Bundesligában szerepelhetek a jövőben, mégsem féltettem a lábam. A Fradi elleni rangadón is odateszem magam, a legrázósabb szituációkat sem kerülöm el.

- Mennyiben lehet előny vagy hátrány a Fradi ellen, hogy semmiféle tét nem nyomja a csapatot?
- Sajnos nekünk már tényleg nincs különösebb tétje a meccsnek, ám ez teljesen mégsem fedi a valóságot, főként a Fradi ellen nem. Három vereség után illene már győznünk, már csak a szurkolóink miatt is, hiszen számukra is kiemelt jelentőségű ez a derbi. A Fradi-játékosokon nyílván nagyobb lesz a felelősség, nekik kell kockáztatni is, amit mi kihasználhatunk.

Bánki József

Korábban: