Vágólapra másolva!
Várhatóan telt ház előtt kerül sor a Borsodi Liga 36. fordulójának csúcsrangadójára, az Újpest-Ferencváros mérkőzésre. Amennyiben a Ferencváros nyerne, megmaradna az esélye a bajnoki címre. A listavezető ZTE a Dunaferrel, az MTK a Videotonnal mérkőzik.

A Borsodi Liga 36. fordulójának csúcsrangadóját a hazai csapat szerényebb helyezése ellenére az Újpest-Ferencváros mérkőzés jelenti. A hírek szerint már majdnem minden jegy elkelt a Megyeri úti rangadóra, így a felújított stadionban remek hangulatra van kilátás. A tabellán elfoglalt pozíció azonban nagyon csalóka lehet, hiszen amíg Újpesten szinte mindenkire számíthat Glázer Róbert, addig a Ferencvárosból több kulcsember is hiányozni fog. A liláknál Medgyesi térdszalag-szakadás miatt nem állhat rendelkezésre, ellenben Lőw és Szélesi eltiltása lejárt. Garami József számára minden csapatrész problémás: a védelemből a kiállított Dragóner, a középpályáról Gyepes, a csatársorból pedig Gera hiányzik - utóbbi sárga lapjai miatt. Zombori eltiltása lejárt. A "kórkép" döntetlenszagú eredményt sejtet, ám ha a Fradi komolyan veszi a bajnoki aranyéremről szőtt álmait, akkor ilyen helyzetben is győznie kellene.

A listavezető Zalaegerszeg már csupán önmagát okolhatja, ha nem sikerül megszereznie a bajnoki címet. Vidéki csapatként eddig csupán a Nagyvárad, a Győr, a Vác és a Dunaferr tudott bajnok lenni. Bozsik Péterék hazai pályán győzelemre játszanak a Dunaferr ellen is, ám nem szabad elfelejteni, Tököliék a Hungária körúton, sőt a Megyeri úton is tudtak nyerni. A ZTE-ben Balog letöltötte eltiltását, Nagy Lajos és Ljubojevic viszont "besárgult". A vendégcsapatban Mészáros és Bita sérült.

A felsőház harmadik összecsapásán az MTK a Videoton fogadja, s most már nem csak Popovics Sándor miatt fontos, hogy végre irányításával is győzzön a hazai csapat, de egy esetleges vereséggel a kupaindulás is veszélybe kerülhet. Az együttesben Győri nem játszhat, Jezdimirovic és Elek viszont letöltötte büntetését. A Videoton együttese csak erősödött: Terjék hárommérkőzéses büntetése már a múlté, így kezdőként számolhat vele a szakvezetés.

Az alsóház három összecsapása közül a Vasas-Győr összecsapás gyakorlatilag tétnélküli, hiszen emberi számítások szerint a vendégek megkapják a Haladás elleni mérkőzés pontjait, így simán bennmaradnak. A Vasason pedig már csupán a pénz segíthet.

A Sopron hazai pályán mindenki ellen esélyes, főleg, hogy Tóth Mihály és Pintér is letöltötte büntetését. A Lokiban Bajzát és Szatmári nem léphet pályára. "Legutóbb sajnos jó játékkal kétgólos előnyt szerzett a csapat, aztán ráült az eredményre, csak az előny megtartására koncentrált" - mondta Bognár György, a Sopron vezetőedzője. "A támadójátékkal ugyan elégedett voltam, de ezt a rossz beidegződést el kell felejteni. Ha előnyben is van a csapat nem szabad annyira behúzódni a kapu elé, fel kell vállalni a futballt. A Debrecen ellen, amely veszélyes csapat a de hazai pályán természetesen támadó szellemben kell futballozni. Bízom benne, hogy ezúttal sikerül megszerezni a három pontot, szurkolóink is elégedettek lesznek, mi pedig akkor nyugodtan készülhetünk a két utolsó fordulóra."

A Kispest a Haladást fogadja, előbbiben Dulca, utóbbiban Preisinger hiányzik majd. Alex szereplése kérdéses: a brazil támadó a Debrecen elleni meccsen szenvedett kisebb sérülést.

36. forduló, szombat:
Az 1-6. helyért:
Újpest - Ferencváros, 16.30 óra
Zalaegerszeg - Dunaferr, 16.30 óra
MTK - Videoton, 16.30 óra

A 7-12. helyért:
Vasas - Győr, 17 óra
Sopron - Debrecen, 17 óra
Kispest - Haladás, 18.30 óra

Pincési László, Botár László

Ajánlat:

Korábban:

Lipcsei szerint Újpest-verés kell a Fradi-aranyhoz