Vágólapra másolva!
Súlyos, rejtélyes betegség támadta meg Pavel Nedvedet, a Juventus cseh válogatott labdarúgóját. A kiváló középpályás erős mellkasi fájdalmakra és fulladásra panaszkodott, s jelenleg egy meranói klinika lakója.

Pavel Nedved vérében eddig ismeretlen vírus vagy bacilus bolyong, adta hírül a pozsonyi Új Szó. A cseh labdarúgó-válogatott csapatkapitánya már a szombati, Olaszország elleni előkészületi meccsen sem játszhatott, sőt még a keret találkájára sem érkezett meg. "Már néhány hete kínoz valamilyen betegség. Az orvosok már az Udinese elleni utolsó bajnokira se akartak pályára engedni. De meggyőztem őket. Azzal érveltem, hogy úgyis véget ér az idény" - nyilatkozta a játékos a cseh sportnapilapnak. Nedved betegsége annyit súlyosbodott, hogy nem vállalhatta a Parma elleni kupadöntőt sem. "Gyengének érzem magam, folyton fulladok" - ismerte be Nedved, aki erős fejfájdalmakra is panaszkodott.

A cseh klasszis jelenleg általános kivizsgáláson van a Bolzano melletti Merano klinikáján. "Legfrissebb értesüléseim szerint alábbhagyott a fejfájása, vérképe javul. Alaposan megvizsgálják, hogy megtalálják, mi okozta a baját. Mivel korábban lézeres szemműtéten esett át, így látószervét is alaposan átnézték. Nem találtak semmilyen rendellenességet" - részletezte az esetet Zdenek Nehoda, Nedved játékosügynöke, aki derűlátóan nyilatkozott a Juventus csillagának jövőjéről. "Remélem, drámai fordulatok nélkül meggyógyul. Meranóból még Torinóba utazik újabb vizsgálatokra, aztán pedig szabadságra megy. Az orvosok megegyeztek a Juventus vezetőivel, hogy Nedved hat-nyolc hétig pihenőt kapjon" - mondta Nehoda.