Vágólapra másolva!
Halálosan megfenyegették Frank Rijkaardot, a holland labdarúgó-bajnokságban szereplő Sparta Rotterdam vezetőedzőjét. A korábbi szövetségi kapitány olyan levelet kapott, amelyben egy ismeretlen kilátásba helyezi a megölését, ha nem távozik posztjáról.

Nyomatékul egy pisztolygolyót is beletett a borítékba. "Hihetetlen, hogy a május 6-ai gyilkosság után vannak még emberek, akik képesek ilyesmire" - mondta Cees Gerits klubigazgató, utalva a Pim Fortuyn szélsőjobboldali politikus elleni merényletre. A rotterdamiak még sosem estek ki az élvonalból, jelenleg azonban rájátszásra kényszerülnek a bentmaradásért.

Egy másik holland osztályozón botrány tört ki. "Petárdaeső" miatt a 28. percben félbeszakadt Hágában az ADO Den Haag-Volendam mérkőzés. A botrány akkor tört ki, amikor a bíró 1-0-s vendégvezetésnél piros lapot mutatott fel a hazaiak csapatkapitányának. Ekkor a Den Haag-szimpatizánsok rakétákat lőttek ki a pályára, és ezzel veszélyeztették a játékosok testi épségét. Már egyik együttesnek sincs különösebb esélye, hogy feljusson az élvonalba.