Vágólapra másolva!
A kiesés rémétől az elmúlt fordulóban megszabadult DVSC végig fölényben játszott. Böőrék helyenként tetszetősen fociztak, számtalan helyzetet kidolgoztak, s ezúttal ezekből négyet értékesítettek is. A vendégek előtt is akadt jó néhány gólszerzési lehetőség, Balogh többször is bravúrral védett, ám ezen a napon a győriek hadilábon álltak a góllövéssel, illetve nem is koncentráltak kellőképpen.

Borsodi Liga, 38. forduló, alsóház:
Debrecen - Győri ETO 4-0 (2-0)
Debrecen, 2500 néző
vezette: Szabó Zs.
Debrecen: Balogh - Máté (Turján, 46.), Plókai, Szekeres, Hanák - Bernáth, Szabó J. (Belényesi 75.), Vadicska, Böőr - Kiss Z. (Kerekes, 70.), Nenadic.
Győr: Sebők - Dienes (Filó 79.), Lakos, Böjte - Erős, Golovic (Mracskó 46.), Farkas, Szanyó, Károlyi - Nicsenko, Semenik (Oross, 71.).
gól: Szekeres (7.), Nenadic (35., 60.), Kerekes (72.)
sárga lap: Turján (64.), Nenadic (67.)

1. perc: Bernáth szerezhette volna meg a vezetést a DVSC-nek, ám nyolc méterről leadott lövését védte a vendégek kapusa.

7. perc: Vezetéshez jutott a Loki: bal oldali szögletrúgást követően Szekeres öt méterről fejelt a jobb sarokba (1-0).

35. perc: Növelte előnyét a hazai együttes. Böőr remek cselekkel indult meg, átverekedte magát szinte az egész védelmen, majd kilenc méterről lőtt, a labda pedig a jobb kapufáról vágódott vissza, Kiss Zoltán tizenegy méterről ismételhetett, Sebők azonban belevetődött a lövésbe, a kipattanót Nenadics öt méterről pofozta a hálóba (2-0).

46. perc: Szanyó huszonkét méterről vette célba a debreceniek kapuját, Balogh látványos mozdulattal tolta a labdát a léc fölé.

60. perc: Vadicska a leshatáron indította Böőrt, a középpályás szinte a félpályától egyedül vezethette kapura a labdát, majd önzetlenül a teljesen üresen álló Nenadics elé passzolt, aki hét méterről a jobb alsó sarokba helyezett (3-0).

68. perc: Erős ugratta Nicsenkót, a csatár tíz méterről a kimozduló Balogh kapust találta telibe.

72. perc: A csereként beállt Kerekes szinte első labdaérintéséből gólt szerzett. A támadó a baloldalon, a felezővonal tájékán kapott jó átadást, végigvezette a labdát, majd - mivel nem támadta senki - tizennyolc méterről a jobb alsó sarokba bombázott (4-0).

87. perc: Nicsenko kapott remek átadást, a tizenhatoson belül mellel maga elé tette a labdát, majd nyolc méterről lőtt, de Balogh ismét a helyén volt.

A fülledt melegben a szurkolók jól szórakozhattak, de felhőtlenül nem örülhettek, a Loki ugyanis az előzetes várakozásokhoz képest roppant gyenge szezont zárt, s a piros-fehéreknek, akárcsak tavaly, idén is kellett szerencse a bennmaradáshoz.

Dajka László (Debrecen): "Örülünk a győzelemnek, a közönség végre jól szórakozhatott. A játékosok most elmennek szabadságra, mi pedig keressük, hogyan lehetne megerősíteni az együttest a következő bajnokságra."

Tamási Zsolt (Győr): "Gratulálok a DVSC-nek, de nekünk legalább annyi helyzetünk volt, mint a hazaiaknak. Csapatom tagjai egyébként szerdán befejezték a bajnokságot, a mai meccsen nem voltak képesek sportemberhez méltó módon küzdeni. Az ilyen hozzáállást nem tudom elfogadni."