Társoldalunk:

Nakata Hidetosi

Japán futballszimbóluma.

A japán labdarúgás első és ez idáig egyetlen nemzetközi szupersztárja. Csodagyerekként indult, szerepelt az 1993-as U17-es vébén, majd két évvel később az ifivébén is a japán válogatottal.

Tizennyolc esztendősen már meghatározó játékosa volt klubcsapatának, a Bellmare Hiracukának. Ott volt az 1996-os olimpián, de a magyarok elleni meccsen nem lépett pályára.

A nagyválogatottban 1997 májusában mutatkozott be és természetesen szerepelt a legutóbbi világbajnokságon is, amelyet követően az olasz Perugia vette meg. Meglepően jól sikerült beilleszkednie a Serie A-ba, első idényében tíz alkalommal volt eredményes, arról nem is beszélve, hogy leigazolása üzleti húzásnak sem volt utolsó, hiszen Japánban elképesztő népszerűségnek örvend.

1999 decemberében az AS Roma vette meg, ám mivel ugyanazon a poszton szerepel, mint a Farkasok csapatkapitánya, Francesco Totti, így csak elvétve került be a kezdő tizenegybe, de csereként beállva is fontos gólokat szerzett.

Angol klubok is érdeklődtek iránta, tavaly nyáron húszmillió fontért mégis a Parmához igazolt. Ezt azóta minden bizonnyal alaposan megbánta, hiszen itt nem megy neki a játék, ennek köszönhetően az utóbbi időben alig kap játéklehetőséget.

Ajánlat:

Japán -  profizmus minden szinten