Társoldalunk:

Robert Prosinecki

Az erős dohányos horvátra még mindig szükség van.

Az egykori NSZK-ban született, tízéves koráig a Stuttgarter Kickersben futballozott, majd miután a családja visszatért Jugoszláviába, a Dinamo Zagreb focistája lett.

17 esztendősen a Crvena zvezdához igazolt, ott lett ismert játékos. Az 1987-es juniorvébén a torna legjobb játékosának választották, a nagyválogatottal pedig szerepelt az 1990-es, olaszországi vébén. Egy évvel később BEK-et nyert a zvezdával, aminek köszönhetően a Real Madrid szerződtette. A királyi gárdában három szezont töltött el, de sérülései miatt csak keveset játszott. A Realból az Oviedóba szerződött, ahol olyan jól futballozott, hogy egy év elteltével megvette őt a Barcelona.

A katalánoknál azonban csak egy évet töltött el, majd a Sevillába igazolt, ahonnan újabb egy év elteltével hazatért a Croatia Zagrebbe.

Az 1998-as vébén öt meccsen szerepelt, és egy gólt szerzett a bronzmérkőzésen. Pályafutása lefelé ívelt, miután a Dinamótól elküldték, mondván, nem tudják állni magas fizetését, majd a Hrvatski Dragovoljac után a belga Standard Liége-ben kötött ki. Itt ismét megtalálta régi formáját, de meglepetést okozott, hogy az angol másodosztályba, a Portsmouth együttesébe igazolt.

Ajánlat:

Horvátország - elsőre bronzérmesek lettek