Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel vált el egymástól Glázer Róbert és az Újpest focicsapata. A válás érdekessége, hogy az edző nem is olyan régen, szintén fél évet, dolgozott már a Megyeri úton, ám akkor is szakítás volt a közös munka vége. Ennek ellenére nagy reményekkel tért vissza a télen, most viszont csalódottan távozik.

- Mikor érezte először, hogy nincsenek megelégedve a munkájával a vezetők?
-
Elég régen, már a Magyar Kupa-döntő előtt. Különböző híreket hallottam, aztán a megnyert döntő után meg is kérdeztem Lukács Ferenctől, hogy mi az igaz a híresztelésekből. A többségi tulajdonos megnyugtatott, hogy légből kapott feltételezések ezek, dolgozzak csak tovább. Mi több, a vezetők azt is kérték, hogy adjam le azoknak a játékosoknak a névsorát, akiket a nyári erősítéskor szívesen látnék Újpesten.

- Leadta?
-
Igen. Csak tudnám, hogy minek.

- Gondolta, hogy a kupagyőzelem feledteti a bajnokságban mutatott mélyrepülést?
-
Gondoltam és gondolok én sok mindent. Most például azt, hogy nem értek egyet a mélyrepülés szó használatával. A csapat elé tűzött egyértelmű cél az volt, meg kell nyernünk a Magyar Kupát, és a bajnokságban az első hat között kell végeznünk. A kupát megnyertük, hatodikok lettünk a bajnokságban. Akkor mi a mélyrepülés?

- Lehet, hogy valóban rossz a kifejezés, de több váratlan, sőt, néha talán még megalázó vereséget is szenvedtek.
-
Ilyesmi valóban megesett, s gyakorta konzultáltam a vezetőkkel, elmondtam, miben látom a sok vereség okát.

- És miben látta?
-
Abban, hogy a télen érkezett új játékosokat nem tudtam zökkenőmentesen beépíteni a csapatba. Ehhez több időre lett volna szükségem. A másik ok pedig az lehet, amit sokszor elmondtam már, hogy a kupagyőzelem több játékosomat is önelégültté tette, és ezek az emberek, a Fradi elleni rangadót leszámítva, már nem haraptak.

- Most másodszor küldték el idő előtt a Megyeri útról. Mit gondol, lesz még harmadszor is az Újpest edzője?
-
Amikor két éve, február 1-jén elváltak útjaink, akkor abban maradtunk, hogy jó lenne előbb-utóbb visszatérnék. Edző vagyok, tehát jelen helyzetben sem mondhatom, hogy soha többet nem dolgozom Újpesten. Persze az más kérdés, hogy jelenleg éppen elmenőben vagyok.

- Milyen hangulatban?
-
Miért, milyen lehet egy válás? Furcsa érzések kavarognak bennem és némi bizonytalanság, még akkor is, ha korrekt módon szakítottunk. Nem is fogok senkit szidni, nincs szándékom visszakiabálni, ugyanakkor nem futok olyan szekér után, amely nem vesz fel.

- Csalódott valamelyik vezetőben?
-
Nem szeretek kérdéseket kikerülni, de a válasz hadd maradjon a magánügyem.

- Tudja már, mihez kezd?
-
Nem. Csak azt tudom, hogy végre jó lenne már olyan csapatnál dolgozni, amelynél be is tudom fejezni az elkezdett munkát.

Burkovits Ferenc

Korábban:

Fórum:

Hajrá Lilák!