Vágólapra másolva!
Bár még a világbajnokság csoportfázisa sem zárult le, az olasz klubcsapatokat már az új bajnoki idény, az erősítés, a sztárok megszerzése foglalkoztatja. Az Internazionale az angol Rio Ferdinand, a Juventus és a Lazio a svéd Fredrik Ljungberg megszerzését célozta meg.

Az angol védelem oszlopáért, Rio Ferdinandért az Internazionale 30 millió fontot ajánlott a Leeds United együttesének. Ferdinand, aki eddig is a világ legdrágább hátvédje volt, egy éve szerződött a West Ham Unitedből a Leedshez, s most az Interen kívül a Manchester United és az Arsenal is le kívánja igazolni. A 24 éves játékost azonban nem érdeklik az átigazolásával kapcsolatos hírek: "Egyelőre csak az foglalkoztat, hogy a válogatottban elvégezzem a feladatom, hogy minél jobban szerepeljen a csapat, s otthon mindenki elégedett legyen. Ez az elsődleges célom, az otthoni dolgokat kizártam a gondolataimból."

Az Arsenal svéd támadójáért, Freddie Ljungbergért a Lazio és a Juventus is bejelentkezett, mindkét klub hajlandó 20 millió fontot is kifizetni érte. A Juventus akkor tette meg az első lépéseket megszerzéséért, amikor a torinói együttes a Bajnokok Ligája első csoportfázisában, tavaly decemberben 3-1-re kikapott a Highburyben az Arsenaltól, s a Lazio tavaly háromszor is megtorpedózta Ljungberg ügyében a londoni klubot.

Ljungberg 1998-ban 3,5 millió fontért került az Arsenalhoz a svéd Halmstads együttesétől, s idén gyakori sérülései dacára 17 góllal segítette duplázáshoz, az FA-kupa és a Premier League megnyerésére a londoni klubot.

Az AS Roma együttese egyelőre azzal is beéri, hogy jelenlegi sztárjait megtartsa: az Argentína kiesése fölött érzett első elkeseredésében visszavonulását bejelentő Gabriel Omar Batistuta megerősítette, továbbra is a Farkasok játékosa marad. Batistuta menedzsere, Settimio Alosio megegyezett a folytatás feltételeiről Franci Sensi klubelnökkel, úgyhogy a válogatott pályafutását lezáró 33 éves csatár kitölti 2004-ig szóló szerződését a fővárosi klubnál, ahová 2001-ben érkezett a Fiorentinától.

Németh Andrea

Korábban:

Fórum:

Forza Roma! Forza Milan