Vágólapra másolva!
Június második hetében megkezdte az edzéseket a Siófok újonc, élvonalbeli labdarúgó-együttese. Csank János vezetésével öthetes felkészülés előtt áll a csapat, amelyhez több új labdarúgó is érkezett.

Ahogy várni lehetett, a másodosztály Nyugati csoportjának megnyerését követően megkezdte a tapogatózó tárgyalásokat a Siófok labdarúgócsapata, amelyhez több új játékos is érkezett a rövid holtszezonban. Szombathelyről Juhász Tamás és Almir Filipovic is a Balaton partjára szerződött, igaz, egyikőjük számára sem lesz idegen a környezet, hiszen korábban mindketten futballoztak Siófokon.

A kölcsönjátékosok közül várhatóan Schultz Levente, Grósz Róbert, Baranyai Tibor és Gaál László is marad, míg a Ferencvárostól Németh Gábor és Fülöp Zoltán, Celldömölkről Csordás Csaba érkezett. Szóba került még az egykori Siófok-játékos, Soós Krisztián szerződtetése is (a Marcali labdarúgója egyelőre próbajátékon van a csapatnál), de Csank János szívesen látná a Debrecen csatárát, Tiber Krisztiánt is. Sallói István klubmenedzser szóban megegyezett már a Tatabánya középpályásával, Kovács Attilával is.

Az együttes Enyingen és a németországi Pforzheimben edzőtáborozik majd, hogy a július végén kezdődő szezonra jó erőállapotban legyen. "Jók akarunk lenni, minden mérkőzésen közel a maximumot teljesíteni. A tizenkettes mezőnyben nem lesz könnyű a dolgunk, hiszen egy 11. hely most csak kiesést ér, míg egy 16 csapatos mezőnyben nem rossz szereplés lenne. Ezért is tartom elhibázott döntésnek ezt a kis létszámú bajnokságot, ám ez van, ehhez kell alkalmazkodnunk" - nyilatkozta Csank János a Somogyi Hírlapban.

Korábban: