Vágólapra másolva!
A Francia Labdarúgó Szövetség elnöke, Claude Simonet a Le Havre vezetőedzőjét, az egykori Európa-bajnok Jean-Francois Domergue-et javasolja a vb-n felsült Roger Lemerre utódjául, a francia válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Roger Lemerre ugyan Európa-bajnokságot nyert két éve a francia válogatottal , de az idei vb-n még az első csoportkörből sem jutott tovább csapatával . A kiábrándító kudarc után nem mondott le, beszámolóját meghallgatta a szövetség elnöksége, amelynek következő ülésén, pénteken, Lyonban döntenek további sorsáról. A France Football című tekintélyes francia sporthetilap kedden megjelent számában viszont már kész tényként közli, hogy a válogatott augusztus 21-i, Tunézia elleni barátságos meccsén új kapitány ül a kispadon.

Lemerre utódjául a francia futball-legenda, Michel Platini a Lyon vezetőedzőjét, Jacques Santinit favorizálta, ám a szövetség elnöke, Claude Simonet a Le Havre-nál dolgozó Jean-Francois Domergue mellett tette le a voksát. Domergue éppen Platini csapattársaként nyert Európa-bajnoki címet 1984-ben. "Az a meggyőződésem, hogy Jean-Francois Domergue a legalkalmasabb ember a szövetségi kapitányi teendők ellátására" - szögezte le a szövetség elnöke.

Könyvajánló


Futball-vb 2002


Maga Domergue, aki a Le Havre együttesét tavaly feljuttatta a másodosztályból az élvonalba, így nyilatkozott: "Teljesen meglepett. Még nem is beszéltem az elnök úrral, úgyhogy elképzelni sem tudom, mi a terve."

A szövetség elnöke, Claude Simonet egyébként kész átvágni a gordiuszi csomót is: "Meg kell tapasztalnunk, hogy Domergue képes-e úgy ellátni a feladatát a válogatottnál, hogy közben a Le Havre együttesét sem hagyja el. Az én voksom pont annyit ér, mint a többi elnökségi tagé, ezzel együtt az elnöké az utolsó szó."

Németh Andrea