Vágólapra másolva!
Leandro és Tököli Attila leigazolásával ugyan jelentősen erősödött a Ferencváros labdarúgócsapata, ám meglehet, hogy Pinte Attila elhagyja a klubot. A szlovákiai futballista ugyanis szerdán délután próbajátékra utazott a görög Panionioszhoz, ahol az a Jozef Bubenko az edző, akinek irányítása alatt Pinte annak idején bajnokságot nyert a pozsonyi Interrel. Pinte jövőjétől függetlenül a zöld-fehér vezetők további, minőségi játékosokkal szeretnék bővíteni a keretet a sikeres bajnoki és UEFA-kupa-szereplés reményében. Utóbbi szempontjából kifejezetten hátrányosnak tartják, hogy idehaza kell kezdeni az AEL Limasszol elleni párharcot.

Az Európai Labdarúgó Szövetség felcserélte ugyanis az AEL Limasszol-FTC UEFA Kupa-selejtező mérkőzés pályaválasztói jogát, így az első felvonására az Üllői úton kerül sor, pedig a Fradi elöljárói éppen ezt akarták elkerülni, mivel mindenkor kedvezőbb hazai környezetben megvívni a visszavágót. A módosítást egyébként már a sorsolás után szorgalmazta a ciprusi klub, de az FTC nem egyezett bele. A limasszoliak az UEFA-hoz fordultak, s a szövetség élt a versenykiírás által biztosított jogával. A Ferencváros augusztus 15-én fogadja a ciprusi együttest, a visszavágóra 29-én kerül sor.

Remélhetőleg addigra már Tököli is teljesen egészséges lesz, hiszen a frissen szerződtetett gólkirály az első ferencvárosi edzésén megsérült, meghúzódtak a térdszalagjai. A center ezért szerdán nem a Népligetben, hanem a Sportkórházban kezdte a napot, ahol dr. Berkes István megvizsgálta, majd péntekig pihenést írt elő a támadónak.

Tököli képességeit és szerződtetésének jelentőségét jelzi, hogy a máskor szűkszavú Garami József, a Fradi vezetőedzője sem fukarkodott a labdarúgó dicséretével: "Tökölit hatalmas tehetségnek tartom, szép jövő áll előtte. Főként itt, a Ferencvárosban, ahol adott számára a kiugrási lehetőség. Komoly erősítést jelent számunkra, helye a csapatban, azt hiszem, megkérdőjelezhetetlen."

A Dunaferrtől érkezett középcsatárról mellesleg a szurkolók is egyöntetűen jelentették ki a csapat edzésén: "Legalább húsz gólt igazoltunk."

Amennyiben Tököli egészséges lesz, ez könnyen meg is valósulhat, ugyanakkor egy másik frontember, Pinte Attila lehet, hogy távozik a klubtól. Méghozzá Görögországba, ahová szerda délután repült el a szlovákiai futballista, egészen pontosan a hellén bajnokság hatodik helyezett együtteséhez, a Panionioszhoz. Az athéni klubnál nem teljesen ismeretlen környezet fogadja majd Pintét, hiszen a csapat edzője Jozef Bubenko, akivel annak idején bajnokságot nyert a pozsonyi Interben. Mi több, a Fradi játékosát kifejezetten a szlovák szakember kérésére szerződtetné a Panioniosz.

Így viszont már érthető, hogy miért nem jelentkezett Cottbusban, az ex-ferencvárosi Vincze Ottó klubjánál a görög egyesület, elvégre a középpályás is egy hétig vendégeskedett az athéniaknál. Ezek után Vincze feltehetően a ZTE ajánlatát fogadja el, ami azért pikáns némileg, mert a ferencvárosiaknak is akad zalai kiszemeltjük. Ő nem más, mint Waltner Róbert, a bajnokcsapat centere. A transzfert azonban nehezíti, hogy a ZTE vezetői is ragaszkodnak a labdarúgóhoz, ennek ellenére a zöld-fehérek már az elmúlt bajnokság vége óta kapcsolatban állnak Waltner menedzserével, vagyis még nem mondtak le a támadó megszerzéséről.

Hajrá Fradihttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=26900

Végezetül egy inkább papírforma, mint meglepő hír. Mégsem jön létre július 13-án a Ferencváros-AS Roma mérkőzés, mivel az illető, akivel a Fradi vezetői tárgyalást kezdtek a találkozó időpontjáról, azóta eltűnt, mint a kámfor. Pedig a ferencvárosiak örömmel vették a kezdeményezést, s éppen a szélhámosság megelőzése érdekében kezdeményezték már hónapokkal ezelőtt a szerződés megkötését.

Bánki József