Vágólapra másolva!
Az átigazolási szezon minden bizonnyal egyik legmeglepőbb transzfere Demetrio Albertini kölcsönadása az Atlético Madridnak. A középpályás neve ugyanis az elmúlt tíz évben teljesen összeforrott az AC Milannal, és csak kevesen tudták elképzelni, hogy valaha is elhagyja a rossonerókat. Most azonban ez is megtörtént, hiszen Seedord szerződtetésével aligha fért volna be a kezdő tizenegybe.

Albertini Milánóban született 1971. augusztus 23-án, és a Cassago Brianza nevű kölyökcsapatban kezdte pályafutását, de fiatalon az AC Milanhoz került. A Serie A-ban 1989 januárjában mutatkozott be a Como ellen, de ebben a szezonban és a köverkezőben is csak egy találkozón szerepelt. 1990 novemberében kölcsönadták a másodosztályú Padovának, hogy tapasztalatot gyűjtsön, és visszatérését követően meghatározó játékos lett a Milanban.

Már 1991-ben bemutatkozott a nagyválogatottban, de a következő évben még utánpótlás Európa-bajnokságot nyert, és ott volt az olimpián is. Tagja volt a Sacchi- és a Capello-féle nagy Milannak is, öszesen öt bajnoki címet nyert a rossonerókkal, valamint egy Bajnokok Ligáját és egy európai Szuperkupát. Az 1994-es világbajnokság óta mindegyik világversenyen jelen volt.

A 2000-es Európa-bajnokságot követően sérülése miatt csak keveset játszott a Milanban, és mostanában is sokat hiányzik a csapatból hasonló okok miatt, de Trapattoninál továbbra is biztos válogatottnak számított. Nem sokkal a vébé előtt azonban ismét megsérült, és így a World Cupot ki kellett hagynia.

Nagy munkabírású középpályás, aki rendkívül kevés labdát ad el, csak elvétve passzol pontatlanul. Egyik testvére lelkész, és együtt több jótékonysági alapítványt hoztak létre.

Albertini nem lesz ott a focivébén20020415albertini.html