Vágólapra másolva!
Détári Lajos, a Kispest-Honvéd eddigi trénere lett az élvonalból kiesett Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője. Iványi Károly, az angyalföldi klub ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy szóban megállapodtak az egykori világválogatott játékossal, akivel hamarosan egy plusz egyéves szerződést írnak alá.

"A szakmai stáb, Tepszics Ignác és Csábi József pályaedzővel, valamint Gróf Attila kapusedzővel hétfőn kezdi a munkát, a cél egyértelműen a visszakerülés az NB I-be" - nyilatkozott Iványi.

Arra a kérdésre, hogy Détári szerződtetése jelenthet-e közeledést egy esetleges Honvéd-Vasas fúzió felé, Iványi azt válaszolta: szó van az együttműködésről. "Létezik egy olyan befektetői kör, amely úgymond megmentené a Honvédot, ha a Vasas az élvonalban szerepelhetne a következő idénytől. Folynak a tárgyalások, de reménykedünk a kiemelt állami támogatásban is."

A Magyar Labdarúgó Liga egyik munkatársa azonban azt mondta, hogy fúzió révén nem lehet élvonalbeli indulási jogot szerezni. Amennyiben az egyik csapat valamilyen oknál fogva alkalmatlan az NB I-es szereplésre, akkor a legjobb (esetleg a sorban utána következő) kieső léphet a helyére. A Haladás már jelezte: alkalom adtán élne a lehetőséggel.