Vágólapra másolva!
Détári Lajos cáfolta, hogy ő lesz a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője. Iványi Károly, az angyalföldi klub ügyvezető igazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy hamarosan aláírják az egy plusz egyéves szerződést Détárival, aki viszont utóbb azt mondta: nem lesz a Vasas edzője.

Iványi Károly, a Vasas labdarúgóklubját működtető kft. ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a piros-kékek szóban megállapodtak Détári Lajossal, a Kispest-Honvéd trénerével, hogy egy plusz egy évig Angyalföldön dolgozik majd. Iványi szerint a két klub szorossá váló kapcsolata megmentheti a Kispestet az enyészettől, s NB I-essé teheti a Vasast.

Ezek után megkerestük Détári Lajost, aki cáfolta az Iványi által elmondottakat:
- Most gratuláljunk, vagy sajnáljuk amiatt, hogy elhagyja anyaegyesületét?
- Egyikre sincs szükség. Továbbra is hűséges maradok Kispesthez, hiszen a Vasas-vezetőkkel való tárgyalásomon jeleztem, még beszélnem kell kispesti játékosaimmal a közös jövőnkről. Ám Angyalföldön ezt nem várták meg, és világgá kürtölték azt, amiben nem is állapodtunk meg véglegesen. Aki nem korrekt, annak nincs helye a magyar labdarúgásban.

- Ezek szerint valóban szóba került angyalföldi edzősködése.
- Igen, de csak akkor vállaltam volna el a Vasast, ha Kispesten teljesen összeomlik a klub. Erről azonban egyelőre még nincs szó, így amíg lehet, kitartok Kispesten.

- Mire jutott játékosaival, feljelentik-e a klubot a fizetések elmaradása miatt?
- Abban maradtunk, hogy nem jelentik fel az egyesületet, legalábbis jövő csütörtökig, amikor eldől, hogy NB I-es marad-e a klub. Addig ugyanis kiegészítő beadványt szeretnénk benyújtania ligának, no meg támogatókat szerezni, hogy továbbra is élvonalbeli egyesület maradjon a Kispest.

Iványi Károlyt az esti órákban nem sikerült elérni.

Bánki József