Vágólapra másolva!
A sikertelen világbajnoki szereplés miatt menesztett Jerzy Engel helyett a jövőben a legendás Zbigniew Boniek lesz a magyarokkal azonos Eb-selejtező csoportban érdekelt lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Váratlanul jutottam a lehetőséghez, pedig sokáig nem is gondoltam rá. Jerzy Engel távozása után számomra is meglepő módon kerültem a jelöltek közé, de napról-napra jobban vonzott a feladat" - mondta a Juventus és az AS Roma egykori világklasszis csatára. "Utálok veszíteni, ugyanakkor tudom, hogy minden azokon múlik, akik a pályán vannak. Látok reményt a sikerre. Játékosként sokat tettem a lengyel futballért, most edzőként bizonyíthatok. Egyértelmű a cél: be kell jutnunk a következő Európa-bajnokság 16-os döntőjébe!"

Szépen búcsúztak a lengyelekhttp://origo.hu/focivb/20020614lengyelorszag.htmlEb-selejtezőkhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=43415

A most 46 éves Boniek 80-szor szerepelt a lengyel válogatottban, 24 gólt szerzett. Tagja volt az 1982-es világbajnokságon bronzérmes együttesnek, abban az évben Európa 3. legjobb labdarúgójának választották. A Juventusszal 1984-ben KEK-et, egy évvel később BEK-et nyert.

Edzőként már korántsem volt ilyen sikeres: a Lecce, a Pisa és a Bari trénereként dolgozott, de csak rövid ideig. Az elmúlt években a szövetség alelnöke volt.

Az Eb-selejtező 4. csoportjában 2003. március 29-én lesz a lengyel-magyar, s 2003. október 11-én a magyar-lengyel meccs.