Vágólapra másolva!
Diego Maradona egykori együttese, a Boca Juniors washingtoni próbajátékra hívta a bajnoki címvédő ZTE csatárát, ő azonban nem tartja magát Boca-szintű játékosnak, így nem fogadta el a megtisztelő ajánlatot.

Kapusposzton akad egy-két riválisa Turi Gézának. A bajnokcsapat egyese mögött eddig kispados Bardi Gábor Finnországba szerződik, így vele már nem kell rivalizálnia az elmúlt idényben többször kritizált hálóőrnek. Napokig a zalai megyeszékhelyen volt Stefan Brasas, de a német kapus nem győzte meg a szakvezetést. Nem úgy Peter Holec, a szlovák Petrzalka alkalmazottja, a román Resicától érkezett Andrei Urai, valamint a bosnyák Adnan Guso. Főleg a bosnyák válogatottban nyolcszor szerepelt és legutóbb a Zeljeznicarban védő portás tetszik az egerszegieknek, valószínű, hogy ő fog szerződést kapni.

Waltner Róbert még mindig nem írta alá az újabb egyéves kontraktust. A játékjogával saját maga rendelkező gólerős támadó talán ma már odakanyarintja kézjegyét a lap aljára. Információink szerint anyagi kérdésben már megegyeztek, de van néhány "apróság", amiben még dűlőre kell jutni. Megfelelő külföldi ajánlatra várt az egyik legjobban fejelő magyar csatár, ami tulajdonképpen meg is jött. A világhírű Boca Juniors hívta washingtoni próbajátékra, de Waltner bevallotta, hogy nem is érti a megkeresést, ő nem Boca-szintű labdarúgó, így nem kíván játszani Diego Maradona egykori együttesében. Hallott arról is, hogy nehéz helyzetben vannak az ottani sztárklubok is, hiszen komoly gazdasági válság sújtja Argentínát. Pedig a summa tekintélyesnek mondható. Transzferdíjként 27 millió forint ütötte volna a markát, az éves fizetése pedig prémiumok nélkül elérte volna a 70 milliót! A kevesebb, de biztosabb pénz, no meg a család, barátok közelsége azonban a jelek szerint többet jelent a válogatott támadónak.

Eddig egy tucatnál is több külföldit teszteltek a zalaiak, de mezőnyben már csak az 1. FC Schweinfurt (Bundesliga II.) horvát hátvédje, Igor Budisa, és egy cseh első osztályú klubtól érkezett középpályás, Jerzi Homola kaphat ajánlatot a BL-selejtezőben érdekelt e.on-ZTE-től.

Hatszázmilliót kereshet a ZTE a BL-ben/sport/magyarfoci/20020703hatszazmilliot.html

Ha már a BL-nél tartunk, július 15-től kezdik meg a július 31-én 20.45 órakor az Üllői úton megrendezésre kerülő NK Zagreb elleni derbi jegyeinek árusítását. Élénk érdeklődés kíséri a tikettek forgalomba hozatalát, amit a Zete székházban és a város több pontján lehet majd megvásárolni 2000 és 2600 forintos árakon. 1200-as a Fradi-stadion vendégszektora és ezer jegyet ki is fognak küldeni Zágrábba. Ha a horvátok igényelni fogják a maradék 200-at is, akkor azt is postázzák a sportszerű zalai vezetők.

Az Oberwart melletti Stubenben kedden a horvát bajnokság negyedik helyezettjével, az NK Varteks Varazdin gárdájával játszottak Kocsárdiék. A varazsdiak alaposan elpáholták a kissé kényelmesen focizgató egerszegieket.

Varazdin - e.on-ZTE 3-0 (3-0)
ZTE: Turi (Urai) - Kocsárdi (Kral), Urbán (Csóka), Budisa, Szamosi - Babati (Nagy L.), Molnár B., Balog (Homola), Egressy - Kenesei, Waltner (Sabo)

Zsámár Roland