Társoldalunk:

Leandro lehet az új Ronaldo

Flávio Pim szerint Leandro brazil válogatott lehet

"Leandro kiváló labdarúgó, a legjobb Magyarországon játszó brazil, s legalább olyan nagyszerű barát" - mondta honfitársáról Flávio Pim, aki tavaly még Szombathelyen Leandro klubtársa volt, de ma már a DVSC játékosa. "Semmi kétségem sincs afelől, hogy idővel nagy játékos lesz belőle, csak hát most még, húszévesen tapasztalatot kell gyűjtenie."

"Hogy mennyire nagy játékos lehet? Akkora, mint Ronaldo vagy Rivaldo. Simán játszhatna a hazai élvonalban. Komolyan! Akár még brazil válogatott is lehet belőle, persze ahhoz idővel el kell hagynia Magyarországot, és valamelyik erős európai bajnokságban kell játszania: Olaszországban, Spanyolországban vagy Németországban. Mert bármennyire jól érezzük is magunkat mi, brazilok, Magyarországon, azért azt látni kell, hogy innen képtelenség bekerülni hazánk válogatottjába" - jelentette ki Pim.

"Szombathelyen egymás legjobb barátai voltunk, s már ott tapasztaltam, milyen céltudatosan, lelkiismeretesen készül az edzéseken. Szinte gyerekként, tizenhét évesen került ide, s talán ezért is van az, hogy ő tanult meg közülünk a leggyorsabban és legalaposabban magyarul. Most, hogy elkerültem Debrecenbe, ő meg Budapestre, telefonon tartjuk a kapcsolatot, de persze nincs olyan messzire Debrecen a fővárostól, hogy egyszer-egyszer ne fussunk össze. Ő volt egyébként közülünk az Szombathelyen, aki edzés után azonnal hazament és pihent a másnapi meccsre. Ez azért nagy szó, mert amúgy igazi táncos lábú srác" - méltatta honfitársa pályán kívüli erényeit Pim.

Ch. Gáll András

Előző
  • 1
  • 2
Következő