Vágólapra másolva!
Sokat futnak mostanában a bajnok ZTE labdarúgói, ám rohangálnak a zalai vezetők is rendesen, hogy alaposan megerősítsék a horvát NK Zagreb elleni, Bajnokok Ligája selejtezőre készülő együttest. Érkezhet Horváth Ferenc, Németh Norbert Kispestről, Szasa Ilic a Premier League-ből, és egyelőre Waltner Róbert sem állapodott meg a Boca Juniorsszal.

A Bundesliga élvonalából, Cottbusból szerződtetett ex-ferencvárosi Vincze Ottó már együtt készül az új társakkal, akárcsak a horvát védő, Budisa, míg a legnagyobb fogás alighanem a Premier League-ben szereplő, angol Charlton Athletic kapusa, Szasa Ilic lehetne.

Hatszázmilliót kereshet a ZTE a BL-ben/sport/magyarfoci/20020703hatszazmilliot.html

A horvát származású, de angol állampolgár Ilic ügyében hétfőn lesz végleges döntés, akárcsak a kispesti Németh Norbert, valamint Waltner Róbert esetében, a bajnoki cím megszerzésében komoly szerepet vállalt csatár ugyanis ekkor jelzi, miként végződött Buenos Airesben, a Boca Juniorsnál letudott próbajátéka. A center argentínai utazása egyébként kisebb vihart kavart a Zeténél, hiszen az ő játékjoga nem a klub tulajdona, így csekély összeget is kapna érte a zalai egyesület. A belső vitákat elkerülendő Waltner-ügyben csak Lang József, a ZTE elnöke nyilatkozhat, amit érdeklődésünkre a rutinos sportvezető meg is tett: "Hétfőn este kiderül, hogy Waltner Róbert nálunk marad, vagy sem, én azonban nem titkolom, szeretném, ha a csatár továbbra is a ZTE-ben rugdosná a gólokat. Waltner már szombaton elrepült Argentínába, ahol tervei szerint garanciákat kér a fizetésére, ezt követően orvosi vizsgálat következik, s amennyiben meg tud egyezni a Boca Juniors vezetőivel, aláír hozzájuk. Abban maradtunk Waltnerrel, hogy hétfőn mindenképpen értesít minket a döntéséről, de ismétlem, én bízom abban, hogy Bozsik Péter vezetőedző továbbra is számolhat a gólerős centerrel."

Ez után Nagy Ferenc menedzserhez fordultunk, mivel az említett zalai elöljáró hét végére ígérte a keret véglegesítését. "Gyakorlatilag sikerült kialakítanunk a végleges keretet" - kezdte Nagy Ferenc, majd hozzátette: "Az egyetlen kérdőjel Waltner Róbert ügye, amennyiben ő eligazol, helyére Horváth Ferenc érkezhet, de tárgyalunk más csatárokkal is. Szeretnénk még megszerezni a kispesti Németh Norbertet, esetében is hétfőn születik végleges döntés."

A tervek szerint tehát Bozsik Péter vezetőedző, ha minden jól alakul, minden sorban azonnal bevethető, minőségi futballistákkal számolhat az új szezonban, így a kapuban Iliccsel, a védelemben Budisával, a középpályán Vincze Ottóval és Németh Norberttel, a csatársorban pedig Horváth Ferenccel.

Bánki József