Vágólapra másolva!
Az elmúlt szezon nem sikerült valami fényesen az RCD Mallorcának. A Baleári-szigeteki gárdát még a kiesés szele is meglegyintette, de a piros-feketék végül megőrizték élvonalbeli tagságukat. A rossz szereplés sok oka közül az egyik legfontosabbnak Ariel Ibagaza kiesését tartották az 1999-ben és 2001-ben is bronzérmes együttesnél. Az argentin támadó a bajnokság második fordulójában sérült meg, majd féléves kényszerpihenő után tért vissza a pályára. Önmagához képest még gyengén futballozott, ám ennek ellenére az Atlético Madrid szívesen leigazolná.

Az 1976. október 27-én született labdarúgót Ariel Miguel Santiago Ibagazaként anyakönyvezték. A rendkívül aprótermetű, csenevész fiúcska Buenos Aires Lanús nevű városrészében született, így nem meglepő, hogy a Club Atlético Lanúsnál kezdett el focizni. Bizony eleinte nem sok sikerélmény érte a mai napig is csak 166 centiméterre nőtt játékost, de kitartásának és rendkívüli céltudatosságának köszönhetően 1994. október 1-jén, azaz még 18. születésnapja előtt bemutatkozhatott az argentin élvonalban.

Primera Division: a legerősebb bajnokság?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=30610

A Lanúsnál - amely akkoriban még csak sima középcsapatnak számított - 1995-ben jött el a fordulat, ekkor került a klubhoz edzőnek Héctor Cúper. A mester alapembernek tekintette Ibagazát, aki így tagja, mitöbb oszlopos tagja lett a Conmebol-kupát nyert társulatnak. Cúper 1998 nyarán az RCD Mallorcához szerződött, ahová "kis kedvencét" is magával vitte. Ibagaza Spanyolországban sem vallott szégyent, első 91 mérkőzésen 16 gólt szerzett, csapata pedig 1999-ben és 2001-ben bajnoki bronzérmet, 1998-ban spanyol Szuperkupát nyert, KEK-döntőt játszott. Az elmúlt szezonban sérülése miatt Ariel csak keveset futballozott, ám ennek ellenére az élvonalba most feljutott, patinás Atlético Madrid szívesen látná soraiban.