Vágólapra másolva!
Peter Ridsdale, a Leeds United klubelnöke elutasította Rio Ferdinand átigazolási kérelmét. "Megerősíthetem, hogy Ferdinand átigazolásért folyamodott, de klubunk a kérelmet elvetette." A 23 éves Ferdinandot a Manchester United csábítja, ám az angol válogatott középhátvédjét még négy évig az Elland Roadra köti szerződése. Az információk szerint a MU legfeljebb 30 millió fontot kíván fizetni a játékosért, a Leeds viszont 35 millió alatt nem adja a csapat büszkeségét.

Rio Ferdinand, finoman fogalmazva, nincs jó hangulatban: "Az utóbbi három nap életem legnehezebb időszaka volt, nagyon megviselt a szerződésem körüli herce-hurca. Szeretem Leeds városát, az embereket, nagyon kedvesek voltak hozzám az itt eltöltött két év alatt" - nyilatkozta a Sky Sports televíziónak.

Pinhas Zahavi, a játékos ügynöke szerdán azt közölte, hogy védence legszívesebben a Manchester United csapatában folytatná pályafutását - nem is csoda, mert heti 70 000 fontos fizetést ígérnek neki -, de azt sem éli meg tragédiaként, ha marad Leedsben, 70 kilométerre az Old Traffordtól. "Ha nem engedik el, akkor marad, mert alapvetően hűséges katona. Ám mindenki értse meg, hogy Rio a Bajnokok Ligájában akar játszani."

Piacot robbanthat a Manchester United/sport/focivilag/20020716piacot.htmlManchester United Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29162

Ridsdale klubelnök franciaországi nyaralását megszakítva hazarepült, hogy személyesen tárgyaljon sztárjátékosával. Tudni kell, hogy a Leeds United súlyos pénzügyi válságban vergődik, és minden pennyre nagy szüksége van a klubnak. A MU vezérkara vélhetően erre spekulál, és az időhúzással bele akarja kényszeríteni Ridsdale-éket a 30 millió fontos ajánlat elfogadásába. (Ferdinand 2000 novemberében 18 millióért került az Elland Roadra.)

Ennek ellenére Ridsdale adja a szilárdat. "Semmilyen, megfontolásra érdemes ajánlat nem érkezett hozzánk Rióért" - nyilatkozta az elnök. "Ferdinandnak még négy év hátra van a szerződéséből, és mi 2000-ben azért hoztuk őt Leedsbe az Upton Parkból, hogy kitöltse a szerződését."

Ferdinand olyan rohamosan fejlődött David O'Leary - a közelmúltban menesztett menedzser - keze alatt, hogy zsenge kora ellenére hamarosan megkapta a kapitányi karszalagot. 2001-ben a Leeds bejutott a BL elődöntőjébe, a legutóbbi évad azonban gyengébbre sikerült. A júniusi világbajnokság idején azonban Ferdinand elkápráztatta játékával a világot, és a megasztárok kategóriájába emelkedett. Ekkor érkezett a MU ajánlata.

Ch. Gáll András