Vágólapra másolva!
Negyedik alkalommal mérkőzött meg a bajnokcsapat illetve a kupagyőztes a Szuperkupáért. A ZTE és az Újpest összecsapásán sem szakadt meg a hagyomány: ahogyan az eddigi három alkalommal, ezúttal is a kupagyőztes szerezte meg a trófeát.

A bajnok zalaegerszegiek kezdőcsapatában kapott helyet a Cottbusból szerződtetett egykori ferencvárosi karmester Vincze Ottó, az újpestieknél pedig végül leülhetett a kispadra az új tréner, a szlovákiai Molnár László, akinek az edzői végzettségével voltak problémák.

Az első helyzet a bajnokcsapat előtt adódott, amikor a negyedik percben Koplárovics labdáját Egressy centiméterekkel lőtte a bal alsó sarok mellé. A ZTE-helyzetre válaszként Kovács Zoltán másolta le az egerszegi balszélső produkcióját, majd ismét a Franciaországból visszatért csatár villant: Balog hibáját kihasználva kevéssel emelt a kapu fölé. Az egykori válogatott támadó harmadszorra aztán nem hibázott: az első félóra végén Tamási visszafejelt labdáját ballal a jobb alsó sarokba passzolta.

Ezt követően a pályán kívüli történéseké lett a főszerep, hiszen a szurkolótáborok a játék helyett egymással kezdtek foglalkozni, az újpesti drukkerek a gólöröm helyett például a stadion kerítéseit kezdték szétszedni.

A Borsodi Liga menetrendje/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Szerencsére a csapatok nem sokáig engedték, hogy a lelátói történéseké legyen a főszerep, és ezért elsősorban az újpestieket illeti a dicséret. Előbb a fiatal Móri emelt elegánsan Turi kapujába, majd ismét Kovács Zoltán villant, aki Sloncik átadását a bal felső sarokba csúsztatta, háromgólos vezetéshez juttatva ezzel csapatát.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az újpestiek szellemesen, kombinatívan játszottak, míg a bajnokcsapat görcsösen erőlködött, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a lila-fehérek kapuja előtt.

Az 59. percig kellett várni a második igazán komoly zalaegerszegi helyzetre, ekkor Kenesei lövését hárította biztosan a szöget jól záró Vlaszák.

A félidő közepére egyre jobban felpörgött a bajnokcsapat, Kenesei kétszer is tesztelte Vlaszákot, az első újpesti meccsén védő hálóőr azonban mindkét esetben remek vetődéssel hárított. A 72. percben aztán Vlaszák is tehetetlen volt, Vincze Ottó szabadrúgásánál azonban a kapufa az újpestiek segítségére sietett.

Öt perccel a vége előtt érett góllá a bajnokcsapat küszködése, ekkor Ljubojevic indította Vincze Ottót, akinek beadását Egressy kotorta a hálóba, megszerezve ezzel a ZTE becsületgólját.

A mérkőzés egészét tekintve a sokkal frissebben mozgó, ötletesebb játékot produkáló Újpest megérdemelten győzött a meglehetősen enervált teljesítményt nyújtó Bozsik-csapat ellen. A Zalaegerszegnek sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége, ha sikerrel akarja venni az NK Zagreb elleni BL-selejtezőt.

Újpest-Zalaegerszeg 3-1 (3-0)
Siófok, 6000 néző
vezette: Juhos
Újpest: Vlaszák - Németh T. (Kunzo 14.), Kozel, Tamási, Juhár - Simek, Farkas B. (Tokody 67.), Sloncik (Korolovszky 62.), Rósa H. - Kovács Z., Móri
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Udvari (Ljubojevic a szünetben), Csóka, Szamosi - Babati, Vincze O., Balog Cs., Egressy - Kenesei K. (Sabo, 71.), Koplárovics
gól: Kovács Z. (31., 40.), Móri (36.), illetve Egressy (85.)
sárga lap: Juhár (72.), illetve Szamosi (57.)