Vágólapra másolva!
Amíg a Liverpool szakvezetője, Gerard Houllier úgy érzi, csapat még erősítésre szorul, addig a Manchester United elnöke, Peter Kenyon meglepő bejelentést tett azzal, hogy bejelentette, idén már nem érkezik több új labdarúgó az Old Traffordra.

Forrás: EPA


Sir Alex elégedett Rio Ferdinand
szerződtetésével
Fotó: EPA


"A csapatban csak tizenegyen játszhatnak, s a klasszisok mindig a pályán szeretnének lenni. El sem tudják képzelni, hogy a kispadon ücsörögjenek. Idei első számú célpontunk Rio Ferdinand volt, mást nem akartunk megszerezni. Elégedettek vagyunk a keret összetételével. Sokak szerint miénk Európa legjobb középpályás sora, David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs és Juan Sebastian Verón valóban a klasszisok közé tartozik. Csatárainkkal sem lehetünk elégedetlenek, Diego Forlan, Ruud van Nistelrooy és Ole-Gunnar Solskjaer a legjobbak közé tartozik. Ferdinand leigazolása után már a védősorban is megnyugtató a helyzet" - mondta Kenyon, aki hozzátette: folyamatosan tárgyalnak az 1998-1999-es manchesteri diadalmenet egyik hősének, Dwight Yorke-nak az eladásáról. A trinidadi csatárt a Blackburn Rovers szeretné leigazolni.

A másodosztályú Wolverhampton Wanderersben folytatja pályafutását Denis Irwin, aki tizenkét évig szerepelt a MU csapatában. A 36 éves ír védő a legutóbbi bajnoki szezon utolsó fordulójában, a Charlton Athletic elleni bajnokin 527. alkalommal lépett pályára az M.U.-ban. Irwin 1990-ben az Oldhamtől érkezett a Manchester Unitedhez, 32 gólt szerzett, a válogatottban 56 találkozón 4-szer volt eredményes. Távozásáig a megbízható hátvéd volt a manchesteri keret legrégebbi játékosa.

A gazdasági vezető érvelése elfogadható, de hozzá kell tenni: az MU jelenleg a világ leggazdagabb klubja, főleg azután, hogy életbe lépett a legnagyobb amerikai sportszergyártó céggel kötött, 13 évre szóló 300 millió fontos szerződése. Így a manchesteriek szinte bárkit megszerezhetnének, még a világsztárok szerződtetésére is lenne anyagi fedezet.

A Liverpool francia szakvezetője, Gerard Houllier kész még több pénzt áldozni arra, hogy megerősítse csapatát a következő szezonra. A Mersey-parti klub, amely a legutóbbi bajnokságban ezüstérmet szerzett, eddig három játékost szerződtetett: a francia Bruno Cheyrou a Lille-től, honfitársa, Alou Diarra a Bayern Münchentől, míg a szenegáli El-Hadji Diouf a Lens-tól érkezett. "Cheyrou bal oldali játékos, nagy szükségünk van rá. Diouf Anelka helyére érkezett, úgy gondolom most is, egy csapatnak négy-öt klasszis csatárra szüksége van" - mondta a tréner.

Houllier nagy kiszemeltje Lee Bowyer lett volna, akiért a szakvezető hajlandó volt kilencmillió fontot is kifizetni, ám a Leeds csatára addig-addig húzta-halasztotta a dolgot, míg a Liverpool megunta a várakozást. "A Liverpool Football Club kölönböző okok miatt nem szerződteti Bowyert" - áll a hivatalos indoklásban.

Nagy játékosmozgás a Bundesligában/sport/focivilag/20020709nagy.htmlRadikálisan oldják meg az olasz légióskérdést/sport/focivilag/20020718radikalisan.htmlManchester United Fan Club http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29162Liverpool Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=27020

Houllier összesen 14 millió fontot költött eddig, de még szeretne egy-két játékost. Leginkább a Blackburn Rovers szélsőjének, Damien Duffnak a megszerzését szorgalmazza, az ír válogatott labdarúgóval már fel is vette a kapcsolatot.

A távozók között a már említett Anelka mellett (visszament a Manchester Citybe) nagy veszteség Gary McAllister búcsúja is, a skót középpályás a Coventry City játékosedzője lett. Jamie Redknapp a Tottenham Hotspurhöz, Jörgen Nielsen a dán Farumhoz igazolt.