Vágólapra másolva!
Kedden este komoly döntést hozott az olasz labdarúgóliga elnöksége, amely egy könyvvizsgáló cég adatai alapján nem fogadta el az AS Roma és a Lazio csapatainak nevezését a következő bajnokságra. A két együttes keddig kapott határidőt, hogy pótolja az iratokat.

A kedd esti olasz ligaülést követően kiderült, az AS Roma és a Lazio együttese nem nevezhet be a bajnokságba, miután a Covisoc nevű könyvvizsgáló cég nem találta rendben a papírokat. A két római gárda csütörtök estig fellebbezhet a döntés ellen, illetve keddig pótolhatja a hiányosságokat. Amennyiben ez nem történik meg, úgy kizárják mindkettőt a Serie A 2002/2003-as szezonjából.

A klubok képviselői egyformán dühüket és elkeseredettségüket fejezték ki a Covisoc álláspontjával kapcsolatban. A Roma elnöke, Franco Sensi elmondta, csapata azért került feketelistára, mert a kötelező pénzügyi garanciáról szóló írást nem csatolta a nevezéshez. "A klub azért tagadta meg ezt, mert a vezetőség előbb szeretné tudni, miért kell háromszor annyit fizetnünk, mint az Inter vagy a Milan csapatainak. Természetesen teljesíteni fogjuk a kötelezettségeinket, de előbb válasz várunk kérdésünkre" - nyilatkozta Sensi.

Veszélyben a Serie A új szezonja/sport/focivilag/20020717veszelyben.htmlRadikálisan oldják meg az olasz légióskérdést/sport/focivilag/20020718radikalisan.html

"Ami ma történt, nagyon súlyos eset, mert mindkét csapat komoly szerepet tölt be a milánói értéktőzsdén, s a határozat miatt csökkenhetnek a részvények értékei"- mondta Sergio Cragnotti, aki szerint a több futballszervezet miatt megszakadó normális kommunikáció miatt adódhatnak ehhez hasonló félreértések.

A múlt héten közzétett pénzügyi vizsgálatok alapján az olasz élvonal klubjai a 200/2001-es évadban 702 millió eurós működési veszteséget könyvelhettek el. A Serie A legjobban fizetett játékosai a brazil Ronaldo, az olasz Christian Vieri és az uruguayi Alvaro Recoba közül egy hete éppen azért mondott le fizetése 5-10 százalékáról, hogy így segítse klubját, az Intert.

A Covisoc egyébként nyilvánosságra hozta, hogy a Serie B csapatai közül a Fiorentina, a Genoa, a Messina, a Napoli, a Palermo, valamint a Verona sem nevezhet, nekik is pótolni kell az iratokat. A ligaülésen arról is döntöttek, hogy a másodosztály fordulóit ezentúl mindig szombaton este, 20.30-kor rendezik meg.