Vágólapra másolva!
Miután kiderült, hogy Rivaldo Louis van Gaal vezetőedző miatt távozott a Barcelona labdarúgócsapatától, a két fél kölcsönösen egymás szidalmazásába kezdett.

"Ha rajtam múlt volna, Rivaldo már három éve nem lenne a klubnál" - jelentette ki Van Gaal, aki szerint a brazil sztár legnagyobb hibája, hogy nem csapatember. "A vb után két héttel tovább akart szabadságon maradni az eredetileg tervezettnél, ez is jelzi, hogy semmi becsvágy nincs benne" - vélekedett a tréner.

Van Gaal 1997 és 2000 között már ült a Barcelona kispadján, s akkor is többször összetűzésbe került a dél-amerikai futballistával, aki megkérdőjelezte az edző szakmai tudását. "Sajnálom Senor van Gaalt" - reagált a bírálatokra Rivaldo. "A holland válogatottban rengeteg kiváló labdarúgó található, ő mégsem tudta kivívni velük a vb-szereplést. Szerintem egyszerűen irigykedik rám. Én világbajnok lettem, ő meg ott sem volt."

Rivaldo a világ legjobbja!http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=43258

Rivaldóhoz kapcsolódó hír, hogy a Milan, a Lazio, a Newcastle és a Real Madrid után az Atlético Madrid is bejelentkezett az egykori aranylabdásért. Paulo Futre, a következő idénytől ismét a spanyol élvonalban szereplő Atlético sportigazgatója szerint elképzelhető, hogy szerződtetik Rivaldót. "Többször beszéltem vele, illetve a menedzsereivel, ezért optimista vagyok" - fogalmazott Futre. "Természetesen mi nem tudunk annyit ajánlani, mint mások, de a pénz nem minden. Rivaldo azt mondta, mindenkit meghallgat, és azután dönt. Biztos vagyok abban, hogy nálunk jól érezné magát. Tudom, megszerette Spanyolországot, és nem szívesen menne el innen.