Vágólapra másolva!
Továbbra is az angol játkospiacon a legélénkebbek az események, szinte napról napra felröppen egy-egy futballista esetleges átigazolásáról egy pletyka. A zuhanyhíradó szerint az élcsapatok (az Arsenal, a Leeds és a Liverpool) most éppen a Chelsea védőjét, a francia William Gallast szemelték ki maguknak, aki nem írta alá a londoniak által neki felajánlott új szerződést.

Gallas 1977. augusztus 17-én született Asnieres-ben, első klubja a Caen volt. Már 19 esztendősen bemutatkozhatott az első csapatban, és az 1995-96-os idényben a másodosztályban 16 találkozón lépett pályára. A Caen megnyerte a Division 2 küzdelmeit, feljutott a legjobbak közé, ahol Gallas a Lens elleni bajnokin debütálhatott augusztus 10-én. A szezon hátralévő részében összesen 18 összecsapáson vetették be, és nem nyújthatott rossz teljesítményt, mert az Olympique Marseille szerződtette.

Első idényében mindössze három találkozón lépett pályára az OM-ben, de az 1998-99-es bajnokságban már kihagyhatatlan volt a kezdő tizenegyből, ahol Laurent Blanc partnere lett a védelem tengelyében. A világbajnok eladása után William játéka bizonytalanabb lett, ráadásul előfordult, hogy szélsőhátvédként vagy védekező középpályásként vetették be, de a Bajnokok Ligájában parádés gólt szerzett a Manchester United ellen.

william-gallas.comhttp://www.william-gallas.com/chelseafc.co.ukhttp://www.chelseafc.co.uk/

A legutóbbi idényben végre a bajnokságban is be tudott találni, de összeveszett az edzővel, Javier Clementével, aki jobbhátvédként akarta szerepeltetni, így átadólistára került. A Fiorentina kis híján kölcsönvette őt 2001 februárjában, de ez a transzfer végül is nem valósult meg, a Chelsea viszont a nyáron 6,2 millió fontért megszerezte, jó vásárt csinálva vele.