Vágólapra másolva!
Majdnem biztos, hogy Juninho pályafutása során harmadszor is a Middlesbrough labdarúgója lesz.

A négy évre szóló szerződést akkor kötik meg, ha a világbajnok brazil középpályás átesik a kötelező orvosi vizsgálaton, s megkapja a munkavállalási engedélyt.

A futballista már megegyezett az angol csapat vezetőivel, pedig nemrég úgy tűnt, hogy kútba esik az üzlet. Két héttel ezelőtt Juninho édesapja, az ügynökként tevékenykedő Osvaldo Giroldo nem fogadta el a Middlesbrough első ajánlatát. A szigetországiak néhány nappal később újra megkeresték, s a megemelt összeg már elegendőnek bizonyult.

Gilberto Silva az Arsenalé/sport/focivilag/20020726gilberto.htmlBrazília ötszörös világbajnokhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=43323

Juninho 1995-ben igazolt Middlesbrough-ba, majd két évvel később távozott Spanyolországba, az Atlético Madridhoz. Az 1999-2000-es szezont újra Angliában töltötte, míg a legutóbbit szintén kölcsönben hazája bajnokságában, a Flamengóban.

A brazil csapat vb-selejtezőin rendszeresen játéklehetőséget kapott, a világbajnokságon ötször lépett pályára, a Németország elleni döntőben a 85. percben cserélték be.

Juninho sajnálja a franciákat20020611juninho.htmlA nap játékosa: Juninho Paulista (Brazília)20020530anap.html