Vágólapra másolva!
Villámgyorsan vezetést szerzett a Debrecen, majd az első játékrészben végig meddő soproni mezőnyfölény jellemezte a mérkőzést. Szünet után hamar egyenlített a hazai együttes, de ugyanolyan gyorsan ismét hátrányba került, s a szervezettebben futballozó vendégek megérdemelten nyertek.

Sopron - Debrecen 1-2 (0-1)
Sopron, 3000 néző
vezette: Juhos
Sopron: Farkas - Csiszár, Szabados, Tóth A. - Majoros (Komódi a szünetben), Pintér (Orabinec 64.), Somogyi, Tóth I. - Sira, Tóth M. (Bausz 71.), Tiber
Debrecen: Balogh J. - Kiss Z., Máté, Szekeres, Selymes - Dombi, Balog Zs. (Vincze 76.), Habi, Sándor T. (Szabó J. 83.), Böőr - Kerekes (Nenadic 90.)
gól: Tóth M. (52.), illetve Szekeres (1.), Kerekes (54.)
sárga lap: Csiszár (19.), Majoros (24.), Bausz (86.), illetve Sándor T. (23.), Balog Zs. (73.)

A kellemes nyári melegben hideg zuhanyként hatott a soproni szurkolókra a 40. másodpercben kapott gól, amelyet úgy szerzett a Loki, hogy addig a hazaiak gyakorlatilag labdához sem értek.

Nyomasztó, de meddő mezőnyfölényben játszott a Matáv, amely ugyan szinte kapujához szögezte ellenfelét, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani az elég sok kemény belemenéssel tarkított első félidőben.

A Borsodi Liga állása/sport/magyarfoci/20020727aborsodi.html

Szünet után gyorsan egyenlített a Matáv, ám a hazai védelem újabb kihagyását megint megbüntette a Debrecen. Ettől kezdve szétesett a soproniak játéka, a szervezettebben futballozó debreceniek akarata érvényesült. A vendégek megérdemelten vitték el a három pontot Sopronból.

1. perc: Kiss Z. szöglete a kapu előterébe berobbanó Szekeres fejelt 7 m-ről a bal alsó sarokba (0-1).

52. perc: a debreceni térfél közepéről Komódi tálalt a remek ütemben kilépő Tóth M. elé, aki 15 m-ről a kifutó Balogh J. fölött a kapu közepébe emelt (1-1).

54. perc: Böőr ugratta ki Kerekest, aki zavartalanul tört kapura és Farkas fölött ívelt a soproni kapu bal oldalába (1-2).

Bognár György , a Matáv-Sopron szakvezetője: "Sem védekezésben sem támadásban nem nyújtottuk azt a teljesítményt, hogy meg tudjuk szerezni a három pontot. Egy hete van együtt a teljes csapat, még nem álltunk össze, de ettől függetlenül csak magunkat okolhatjuk a vereségért."

Szentes Lázár , a Debrecen vezetőedzője: "Gyors vezető gólunk után az első félidőben nem éreztük a játék ritmust, de a második félidő elején történt gólváltás után már a mi akaratunk érvényesült. Játékban nem nyújtottuk azt, amit vártam, de az idegenben szerzett három pontnak nagyon örülök."

Botár László