Társoldalunk:

Kevés volt a lelkesedés

A rendkívül lelkes újonccsapat tudása kevés volt az összeszedettebben futballozó győriekkel szemben. Különösen a második félidő hozott lendületes és izgalmas játékot.

Békéscsaba - Győri ETO 2-4 (1-1)
Békéscsaba, 6000 néző
vezette: Bede
Békéscsaba: Fekete - Futaki, Gabala, Fehér, Vincze Z. - Bánföldi (Hoffmann 59.), Braga (Keresztúri 82.), Udvari (Brlázs 69.) - Szilveszter, Megyesi - Gavrilovic
Győri ETO: Sebők - Böjte, Stark, Lakos (Jovanovic 68.), Baranyai - Peric (Mracskó 72.), Szanyó, Németh N. - Herczeg (Semenik 78.), Nicsenko, Nagy T.
gól: Szilveszter (3.), Megyesi (61.), illetve Herczeg (43., 68.), Nagy T. (55.), Nicsenko (91.)
sárga lap: Futaki (31.), illetve Baranyai (11.)

Jó iramú, de sok hibával tarkított mérkőzést hozott a békéscsabai nyitány, ahol az újonc viharsarkiak csak lelkesedésben tudták felvenni a harcott a jóval szervezettebb győriekkel szemben. Érdekes, hogy éppen ez a két csapat igazolta  a legtöbb új játékost a nyáron, mégsem látszott meg az összeszokottság hiánya a gárdákon.

3. perc: Gavrilovic az alapvonal közeléből visszajátszott a felfutó Szilveszter elé, aki 10 m-ről a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

43. perc: Herczeg 14 m-ről a kifutó Fekete mellett a hosszú sarokba gurított (1-1).

55. perc: Németh tálalt Nagy T. elé, az ő első lövése még kipattant Futakiról, másoddzorra azonban 14 m-ről betalált (1-2).

61. perc: Braga kiugratása után a felfutó Megyesi 15 m-ről laposan a bal alsó sarokba lőtt (2-2).

68. perc: Németh indította a jobb oldalon Herczeget, aki 8 m-ről a jobbösszekötő helyéről a kapuba talált (2-3).

91. perc: Mracskó jobboldali beadását követően Nicsenko 8 m-ről a kapuba bólintott (2-4).

Pásztor József , a Békéscsaba vezetőedzője: "Az első húsz percben rossz döntéseket hoztunk, és rosszkor jött az egyenlítő gól is."

Tamási Zsolt , a Győr vezetőedzője: "Idegenben négy gólt lőttünk, ez mindent elárul."

Jávor Péter

KAPCSOLÓDÓ CIKK