Vágólapra másolva!
Az olasz Lazio együttesének nem valami bíztató a helyzete: a klub nevezését a Serie A-ba nem fogadták el, mivel az egyesületnek tartozásai vannak, és sokak szerint mindezt csak úgy tudnák rendezni, ha eladnák egy vagy több sztárjukat. Sokáig Alessandro Nesta tűnt erre a legesélyesebbnek, ám a legújabb hírek szerint az argentin Hernán Crespo lehet az, akit "pénzzé tesznek", a vevő pedig a Manchester United lehet.

A Vörös Ördögök a héten költöttek több mint harmincmillió fontot Rio Ferdinandra; a transzfer után a klub ügyvezető igazgatója, Peter Kenyon kijelentette, hogy idény nyáron a leeds-i védő volt az utolsó igazolása a csapatnak. A MU azonban a minap eladta támadóját, Dwight Yorke-ot a Blakcburn Roversnek, ráadásul Andy Cole év eleji távozásával a kilences számú mez felszabadult a csapaton belül.

Ezt a mezt az elmúlt években olyan futballisták viselték az Old Traffordon, mint Bobby Charlton (aki ezt horva 754 mérkőzésen 247 alkalommal volt), Frank Stapleton (288/78), Mark Hughes (470/164) vagy Brian McClair (470/128). Cole mutatója sem volt rossz, hiszen 235 találkozón 121 gólt ért el, de a MU jelenlegi csatárai eddig senki sem kapta meg a kilences mezt. Ole-Gunnar Solskjaer már csak kabalából sem akar megválni a húszastól, Ruud van Nistelrooy tökéletesen elégedett a tízessel, míg az előző szezon közben szerződtetett uruguayi Diego Forlán még nem számít stabil csapattagnak, így a kilences mez még korai lenne a számára. Ez azt jelenti, hogy két eset lehetséges: vagy senki sem kapja meg a nagy presztízzsel rendelkező mezt a Manchesternél, vagy pedig Alex Ferguson egy középcsatár szerződtetését tervezi.

Itt jön a képbe Hernán Crespo, aki kétségtelenül a világ legjobb csatárai közé tartozik, és a nyáron már több klubbal is kapcsolatba hozták. Eddig leginkább a Barcelona és a Real Madrid volt az a két egyesület, amelynek az olasz lapok már valósággal el is adták őt, de úgy túnik, hogy a két spanyol együttes végül is nem veszi meg. Manchesterben viszont szívesen látnák, annál is inkább, mert egy újabb argentin futballista jelentősen megkönnyítené, hogy a tavaly nyáron rekordösszegért szerződtetett Juan Sebastián Verón - akit egyelőre nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket - még jobban beilleszkedjen. Crespo már az AC Parmánál is Verón csapattársa volt, majd a Lazióban is együtt futballoztak, és jó barátságban vannak. A Lazio sajtószóvivője, Guido Paglia a minap ki is jelentette: "Amennyiben a Manchester felveszi velünk a kapcsolatot Crespo megvétele ügyében, akkor állunk elébe a tárgyalásoknak".

Manchester United fan clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29162

Igaz, Paglia azt is hozzátette: "Ugyanakkor folyamatosan várjuk a híreket Verón ügynökétől, Gustavo Mascarditól". Ez azt jelenti, hogy a rómaiak még mindig nem tettek le arról, hogy hazacsábítsák Verónt, aki mind a mai napig a Lazio-drukkerek egyik nagy kedvencének számít. Úgy látszik, a rómaiak úgy számolnak, hogy nyélbe lehetne ütni egy csereüzletet, amelynek keretében Crespót adnák Verónért. Ennek viszont kicsi a valószínűsége, hiszen Ferguson többször is hangoztatta, hogy továbbra is bízik Verónban, és biztos benne, hogy a középpályás az új bajnokságban rá fog cáfolni a kritikusokra.