Vágólapra másolva!
A Real Madrid elnöksége, a Junta Directiva elfogadta a kilencszeres BEK-győztes klub 2002/2003-as évadra szóló költségvetését. A futballtörténelem legeredményesebb egyesülete ebben a szezonban 293 millió euróból (73 milliárd forint) fog gazdálkodni. Hivatalosan egyébként egyetlen magyar futballklub büdzséje sem éri el az egymilliárd forintot.

Carlos Martínez de Albornoz vezérigazgató bejelentette, hogy a klub törlesztette a bankok felé fennálló tartozását, s így a Real Madrid tiszta lappal fut neki az új idénynek. A következő szezonban mintegy 80 millió euró (20 milliárd forint) nyereség prognosztizálható.

A Real Madrid a 2001/2002-es szezonban 532 millió eurós bevételt könyvelt el, s mivel a kiadások nem haladták meg az 521 millió eurót, a szaldó pozitív volt, 11 millió eurós adózás előtti nyereség mutatkozott. A profit döntő része a csapat remek BL-menetelésének köszönhető, ennek hatására ugyanis növekedtek a televíziós bevételek s az UEFA is hatalmas összegeket utalt át prémium címén. (Nem szabad elfelejteni, hogy a Real Madrid eladta a városnak a Ciudad Deportiva nevű edzőkomplexumot - azaz felélte tőkéje jelentős részét -, s az érte kapott pénzből törlesztette banki tartozásait.)

Real Madrid fan clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=27000

A soron következő évadban 293 millió euró bevétellel számol a klub, míg a kiadások felső határát 212 millióban határozzák meg - ekként ebben a szezonban is 81 millió eurós többlet várható. A profit egyik forrása az, hogy a Madrid nem tervez komolyabb - sőt, talán semmilyen - játékosvásárlást, azaz meghúzták a nadrágszíjat. Ezzel kapcsolatban figyelmet érdemel Steve McManaman keddi nyilatkozata: "A Madrid játékoskerete már így is a legerősebb a világon, semmi szükség további felesleges pénzköltésre!"

Ch. Gáll András