Vágólapra másolva!

- Egyetért azzal a megállapítással, hogy botrányosan rosszul védekeztek Kispesten? - kérdeztük Bozsik Pétert.
- Teljes mértékben. Ezt egyrészt annak tulajdonítom, hogy a középpályán Ljubojevic kivételével játékosaink nem tudták megakadályozni az ellenfél támadásindításait, másrészt a védelemben Urbán és Budisa rosszul helyezkedett. Érthetetlen például, hogy egy félpályáról felívelt labdára védőink nem mozdultak, és a negyven métert szálló labdát Sasu magányosan fejelhette a hálóba. Szerencse, hogy elöl Kenesei remekelt, így ha rosszul futballozva is, de legalább egy pontot megszereztünk.

- Elsősorban mivel indokolja a gyengébb produkciót?
- Azzal, hogy mindössze egy héttel a rajt előtt állt össze a végleges keret. Ezért félek én mindig a nyári szünettől, hiszen a nagy jövés-menésben alig marad idő a csapat összeszoktatására. Erre vezetem vissza az Urbán és Budisa közötti összhang hiányát, vagy a középpályán a Vincze Ottó, Balogh Csaba, Kral trió gyengébb produkcióját. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az alapcsapatból sérülés miatt Molnár Balázs, Nagy Lajos és Egressy Gábor játékára sem számíthattam, a BL-meccsre közülük talán utóbbi épülhet fel.

- Az NK Zagreb ellen tervez változtatásokat az összeállításban?
- Ezen még gondolkodom. Egy biztos: ennél több kell. Az jó, ha Egressy is bevethető lesz, a középpályán és a védelemben tapasztalt gondjainkat azonban ő sem képes megoldani. Nem tagadom, Budisa a Kispest elleni mérkőzésen rendre rossz döntéseket hozott, s ezen a meccsen többet hibázott, mint a teljes felkészülés alatt. Ettől függetlenül jó futballistának tartom, de ahogy neki, úgy a többieknek is össze kell kapniuk magukat a továbbiakban.

- A kispesti produkció és az NK Zagreb képességeinek tudatában mennyi esélyt ad csapatának a horvát bajnok ellen?
- Nem reménytelen a helyzetünk, de fel kell készülnünk arra, hogy kemény ellenféllel kerültünk szembe. A továbbjutásról nüanszok dönthetnek, remélem pszichésen és fizikálisan is topon leszünk a horvátok ellen. Az Üllői úton mindenképpen nyernünk kell, méghozzá úgy, hogy ne kapjunk gólt, ez esetben pedig tovább is juthatunk.

- Ez ügyben az egész ország szorít a csapatának, hiszen siker esetén Magyarországra hoznák a Manchester Unitedet.
- Ez is motiválja a csapatot, mint ahogy a klub is komoly bevételhez juthatna. Ám tartsunk rendet, előbb az NK Zagreben kell túljutnunk.

- Ha jól tudom, az öltözőben Urbán ugyanezt mondta. Miközben néhány játékos azt kezdte feszegetni, ki őrzi majd Beckhamet vagy Giggset, a rutinos Flóri megszólalt: ácsi, fiúk, előbb a Kispest, majd az NK Zagreb elleni fellépés következik, csak ezután álmodozhatunk.
- Hiába, Urbán Flóri tapasztalt futballista, s intésének jogosságát a Kispest elleni meccs is bizonyította. Ellenben arra jó volt ez a kijózanító pofon, hogy egyetlen ZTE-labdarúgó sem lép elbizakodottan majd pályára a BL-selejtezőn. Igaz, erre az esetleges jó bajnoki rajt esetén sem lett volna oka senkinek, hiszen mégiscsak a horvát bajnokcsapat lesz az ellenfelünk.

- Milyen érzés volt az édesapjáról elnevezett kispesti stadionban kemény szidalmakat elviselni?

Közvetíti a Duna TV a ZTE-Zagreb BL-meccset/sport/magyarfoci/20020730kozvetiti.html

- Örülök, hogy feltette ezt a kérdést, hiszen számomra is megmagyarázhatatlan, milyen indulatokat gerjeszt a személyem, pedig higgye el, semmivel sem szolgáltam rá erre a szitokáradatra. Fura, de a kispestin kívül egyetlen más pályán sem fogadtak ilyen ellenségesen.

A kedd esti edzés után Bozsik Péter kihirdette kezdőcsapatát az NK Zagreb elleni mérkőzésre.

A tervezett kezdőcsapat:
Ilic - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Ljubojevic, Kral, Vincze Ottó, Egressy - Babati, Kenesei.

Bánki József