Vágólapra másolva!
Eljött a várva várt nap Fehér Miklós számára. A válogatott csatár ugyanis végre új csapatában, a Benficában edzhetett, aminek oka, hogy az FC Portóval kötött szerződése július 31-ig szólt, s korábbi egyesülete nem engedélyzete a hivatalos felkészülést annak lejártáig.

- Feltételezem, hetek óta várta már ezt a napot.
- Hú, nagyon. Egy évig rám sem hederítettek a Portónál, mivel nem írtam alá az általuk kínált szerződést, ezért a tartalék csapathoz irányítottak, és ott edzettem végig. De még amikor a Benficának aláírtam, akkor is ragaszkodtak ahhoz, hogy csak a megállapodásunk lejárta után edzhessek együtt új társaimmal. Végre eljött ez a nap is, s nem tagadom, remek érzés volt a világhírű klub mezében tréningezni.

- Az első gyakorláson milyen hangulat fogadta?
- A szurkolók közül is jó páran kijöttek az edzésre, amely igen csak kimerítő volt. Egész pályán gyakoroltuk a kettő a kettő, három a kettő, öt az öt és hat a hat elleni játékot, s bizony a végén fújtattunk rendesen. A nap nagy része azonban azzal ment el, hogy az összes napilapnak, és a portugál televíziónak interjúkat adtam, ami persze kellemes kötelezettség volt.

- Az első pályára lépéséig mennyit kell még várnia?
- Arra szerencsére nem olyan sokat, mint az első hivatalos edzésemre. Szombaton ugyanis a brazil Gremiót fogadjuk az Estadio Luzban, s ha jól tudom, rám is számít az edzőnk.

- Gellei Imre szövetségi kapitánnyal tartja a kapcsolatot?
- Igen, a napokban hívott a kapitány, s jelezte, reméli, fejben és fizikailag is topon leszek a bajnoki rajtra. Búcsúzóul hozzátette, csak rajtam múlik, hogy helyem legyen a válogatottban.

Bánki József