Vágólapra másolva!
Augusztus 21-én a Puskás Ferenc-stadionban Magyarország-Spanyolország válogatott labdarúgó-mérkőzéssel akarták emlékezetessé tenni az egykori Népstadion névadójának 75. születésnapját. A spanyolok azonban nem jönnek Budapestre, mert a találkozó televíziós jogait birtokló UFA társaság teljesíthetetlen anyagi feltételeket támasztott. Ezért az ibériaiak lemondták a meccset, kevesebb, mint három héttel a tervezett időpont előtt. Helyette ugynazon a napon Zaragozában Paru válogatottját fogadják.

"99,9 százalék, hogy nem utazunk Budapestre" - nyilatkozta Gerardo Gonzalez, a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (FEF) főtitkára.

A lemondás magyarázata: a magyar válogatott mérkőzéseinek jogtulajdonosa, az UFA (Five Stars) nemhogy egy fillért sem fizet a spanyol szövetségnek, hanem még pénzt is követel azért, hogy Spanyolország területén sugározhassák az összecsapást! A júniusi világbajnokságon a legjobb nyolc közé jutott spanyol válogatott - Puskás Ferenc személyére való tekintettel - ingyen vállalta volna a fellépést a magyar fővárosban. Puskás 84 alkalommal szerepelt a magyar, és négyszer a spanyol nemzeti tizenegyben, a Real Madrid három BEK-győzelmének volt részese.

Áprilisban, amikor Öcsi - a spanyoloknak Pancho - betöltötte a 75-öt, Angel María Villar, az FEF elnöke, Alfredo di Stéfano és Emilio Santamaría, a Real egykori csillagai vezetésével spanyol küdöttség is részt vett az ünnepségeken.

2002-ben hány meccset nyer a foci válogatott?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31492A spanyol szövetség honlapjahttp://rfef.sportec.es/main.htm

Az augusztus 21-i válogatott mérkőzésre már nyomtatják a belépőjegyeket, a házigazdák minden szükséges előkészületet megtettek. Ezért különösen kínos a spanyolok utolsó pillanatban érkezett lemondása.

Bozóky Imre, az MLSZ elnöke pénteken reggel az [origo]-nak úgy reagált a hírre, hogy a tárgyalások még folynak a közvetítésről, s véleménye szerint még a nap folyamán megállapodás születik a felek között, s mégiscsak lejátsszák a mérkőzést.

Ch. Gáll András