Társoldalunk:

Bundesliga: A Bayern a legesélyesebb, a Hertha lehet a meglepetés

A német labdarúgás két évvel ezelőtt még története egyik legnagyobb krízisét élte át, amikor a válogatott alaposan leszerepelt az Európa-bajnokságon, majd a leendő szövetségi kapitány, Christophe Daum kábítószerbotrányba keveredett. A germán futball erejét jelzi azonban, hogy mindössze két évvel ezen események után a Nationalelf a második helyet szerezte meg a vébén, ami valószínűleg a Bundesligára is jó hatással lesz.

A bajnokságra az elmúlt években amúgy sem lehetett panasz, hiszen rendre az utolsó fordulóban dőlt el az aranyérem sorsa, és az erőviszonyok alapján most is nehéz lenne megjósolni, hogy ki nyeri a hét végén induló pontvadászatot. A legtöbben persze a Bayern Münchenre fogadnának, annak ellenére, hogy a bajorok az előző idényben "mindössze" a harmadik helyet szerezték meg, 1995 után először fejezték be trófea nélkül az idényt. Persze nem véletlen, hogy a münchenieket tartják a favoritnak, hiszen a gárda alaposan megerősödött a nyáron.

A távozók közül mindössze Stefan Effenberg számított meghatározó játékosnak, de az utóbbi időben inkább kerékkötője volt már a csapatnak, mint erősítője, érkezett viszont három olyan középpályás, akik egyaránt klasszis futballistának számítanak. Közülük a brazil Zé Roberto volt a legdrágább, aki kilenc és fél millió euróba került, de Sebastian Deisler ára csak félmillióval maradt el a dél-amerikaiétól. A legnagyobb fogás volt a legolcsóbb: Michael Ballack potom hatmillió euróért írt alá a Bayernhez, ám minden valószínűség szerint vele jártak a legjobban a bajorok. Ami viszont Deislert illeti, könnyen lehetséges, hogy a Herthától igazolt focistával rosszat húzott a klub, hiszen térdsérülése miatt csak fél év múlva léphet ismét pályára, és ki tudja, hogy akkor milyen formában lesz.

Mindezeket együttvéve azonban aligha lehet kétséges, hogy a Bundesligában jelenleg a Bayernnek van a legerősebb játékoskerete, amit a vezetőség hangsúlyozott is. "Minden idők legjobb Bayernje a mostani" - jelentette ki az alelnök, Karl-Heinz Rummenigge, márpedig ilyen csapattal csak az aranyérem jelent elfogadható eredményt. Nagy kérdés, hogy a játékosok és főleg Ottmar Hitzfeld vezetőedző miként bírja majd ezt a hatalmas nyomást, az előkészületi mérkőzéseken a bajorok mindenesetre nem villogtak - igaz, nem is ott kell.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK