Vágólapra másolva!
Bár Ronaldo végül nem szerződött a Realhoz, mégis maradt egy átigazolási bomba, amely szerdán robbant: Fabio Cannavaro, a Parma 61-szeres válogatott játékosa, a világ egyik legjobb védője 23 millió euróért az Internazionale csapatához szerződött.

Szerdán este 18 óra 54 perckor jelentették be a valóban szenzációs hírt Milánóban. Körülbelül ugyanakkor, amikor Jorge Valdano, a Real Madrid sportigazgatója közölte: Ronaldo nem megy a spanyol fővárosba.

Cannavaro így kommentálta a transzfert: "Boldog vagyok, hogy olyan nagyszerű csapatban folytathatom pályafutásomat, mint az Inter. Tény, hogy a Juventusszal is tárgyalásban álltam, de végtére is örülök, hogy a milánói csapatot választottam."

Válságban az európai profifutball/sport/focivilag/20020806valsagban.htmlKözéphátvéd-börze Európában/sport/focivilag/20020708kozephatvedborze.htmlKedvenc focistahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=37596

Cannavaro tűzpiros Ferrariján, ügyvédje társaságában este kilenckor érkezett az Inter székházába. Megjelent a Parma szakvezetője, Arrigo Sacchi és a klubigazgató Luca Baraldi is. Az Intert a szakmai igazgató Lele Oriali képviselte. 23.15-re mindent aláírtak, ismertté vált a 23 millió eurós átigazolási díj, és az is, hogy évi 4,8 millió euró lesz a játékos fizetése - valamivel kevesebb (!), mint Pármában volt. Az Internél viszont a bajnoki cím, sőt, a BL-trófea megszerzése sem megvalósíthatatlan álom.

Ch. Gáll András