Vágólapra másolva!

Nyerjen jegyet a szerdai mérkőzésre

Forrás: MTI
Beckham bevallotta: nem ismeri Puskás Öcsit
Fotó: MTI


Ferguson - egy kérdésre válaszolva - arról is beszélt, hogy látta játszani Puskás Ferencet, akinek nevét az egykori Népstadion viseli. Mindez egy skót-magyaron történt, röviddel azt követően, hogy az Aranycsapat a Wembley-ben 6-3-ra lelépte Angliát az Évszázad Mérkőzésén. Ugyanezt a kérdést feltették Beckhamnek is, a világbajnokságon viselt frizuráját ezúttal másképp viselő sztár azt mondta: természetesen élőben nem láthatta Puskást, és sajnos videófelvételt sem volt alkalma megtekinteni róla. Ezen a ponton Ferguson átkarolta Beckham vállát, és jól hallhatóan odasúgta neki: "Majd én elmesélem neked, mekkora futballista volt!"

Beckham játszhat, Ferdinand nem/sport/focivilag/bl/20020812beckham.htmlBeckham eltűnt lányok nyomában/sport/focivilag/20020807beckham.htmlFerguson többet vár Beckhamtől/sport/focivilag/20020806ferguson.html

Beckham az [origo] kérdésére (1998-ban nem nyert angol bajnokságot a MU, ám a soron következő szezonban elhódította a BL-t, a bajnoki címet és a FA-kupát is, s mivel 2002-ben is trófea nélkül zárta a szezont, vajon ugyanúgy tarolni fog a gárda 2003-ban?) előbb elmosolyodott, majd azt mondta: "Óriási bennünk a tettvágy, s bár nem ígérhetek előre semmit sem, azt bátran állítom: ugyanúgy éhesek vagyunk a sikerre, mint évekkel ezelőtt, és ugyanúgy lobog bennünk a győzelmi vágy is. Tehát aki azt állítja, hogy jóllakott, ambíció nélküli milliomosok vagyunk, az vagy nem ismer bennünket, vagy butaságokat beszél."

Ezzel nyilvánvalóan a hamarosan megjelenő Roy Keane-önéletrajz egyes részleteire utalt, amelyekben a MU csapatkapitánya arról írt, hogy egyes játékostársai többet foglalkoznak a pénzzel, a luxusautókkal meg az ékszerekkel, mint azzal, hogy kitegyék a lelküket a pályán.

Eljárás indulhat Roy Keane ellen/sport/focivilag/20020813eljaras.htmlRoy Keane bevallotta: alkoholista volt/sport/focivilag/20020812roykeane.htmlRoy Keane már várja a ZTE elleni meccset/sport/focivilag/bl/20020808apuskasstadionban.html

A sajtótájékoztató befejeztével az [origo] megkérdezte Diane Law kisasszonyt, a klub sajtófőnökét, hogy mi volt a játékosok és a szakvezetés reakciója a napokban megjelenő Keane-könyvre - melyből már számos szemelvényt olvashattak a futballrajongók -, de a szóvivő elzárkózott a választól, mondván, nincs abban a helyzetben, hogy erről beszéljen.

Befejezésül Ferguson cáfolta azt a szóbeszédet, miszerint ő két sima mérkőzést jósolt volna a ZTE ellen. "Éppen ellenkezőleg: két roppant kemény meccsre számítok. Nem vagyunk még igazán lendületben, ilyenkor felelőtlenség jósolni. Láttam mindkét ZTE-Zagreb meccset, kialakítottam a véleményem a magyar együttesről, bár azt nem mondanám, hogy alaposan megismertem. Egy tény: a MU számára életbevágóan fontos, hogy vegyük ezt az akadályt."

Ez volt délután, este hétkor pedig következett az edzés a Puskás Ferenc-stadionban, amelyre a szakadó, hideg eső ellenére legalább ezer néző lopódzott be a lelátó felső karéjához, míg a kerítésen kívül is legalább annyian "rekedtek". A toronyépületbe érkező angolok közül Beckhamhez ugrott oda egy szurkoló a kisfiával, autogramot kérve, s Becks - némiképp váratlanul, legalábbis rácáfolva a híresztelésre, hogy a MU sztárjai senkivel sem állnak szóba - kedvesen odakanyarította a nevét a kisfiú által elé tartott papírdarabra. Maga a gyakorlás mintegy negyedóráig volt nyilvános, utána mindenkit kitessékeltek a pálya mellől.

Ch. Gáll András