Társoldalunk:

Urbán: Győzni akarok a Manchester ellen

Kedden délután utazott Budapestre a ZTE együttese, és este már a Puskás-stadionban vezényelt edzést Bozsik Péter, a zalaiak vezetőedzője. A tréner és a játékosok még mindig nehezen tértek napirendre afelett, hogy a jegyvásárláskor olyan ZTE-drukkerek is hoppon maradtak, akik az NK Zagreb elleni, Üllői úti mérkőzésre közel 500 kilométert utaztak, és bőrig áztak, majd a zágrábi visszavágón is biztatták a csapatot. Urbán Flórián, a ZTE legrutinosabb futballistája is ezen a véleményen van, szerinte ennek a mérkőzésnek a bajnokcsapat drukkereiről kellene szólnia.

Forrás: MTI
A bajnoki címet gyermekével ünnepelte
Fotó: MTI
"Nincs jogom beleszólni a jegyelosztásba, és megbántani sem akarok senkit, de ennek a mérkőzésnek a ZTE-szurkolókról kellene szólnia, akik hóban, esőben, sárban kitartottak mellettünk, és nem az úgynevezett divatdrukkereket kellene kedvező lehetőséghez juttatni" - mondta elöljáróban Urbán, majd így folytatta: "Félek ugyanis, hogy sok olyan néző lesz a Puskás-stadionban, akik csendben szemlélik majd az eseményeket, és leginkább Beckham frizurájára kíváncsiak. A Vodafone által felvásárolt jegyek olyan kezekbe is kerülhetnek, akik jó, ha tízévenként járnak futballmeccsre, mi viszont lehet, hogy négyezer szurkolót veszítünk ezzel az akcióval. Sajnáljuk a hoppon maradt drukkereinket, és ígérem, értük is hajtunk majd szerda este. Azért remélem, hogy így is kék-fehérbe borul majd a lelátó. Mi ugyanis most is ugyanazt valljuk, amit a bajnoki cím ünneplésekor a vezetők is kiabáltak a szurkolók felé, nevezetesen, hogy 'értetek vagyunk'. Nálunk továbbra is a szurkolótábor a legnagyobb szponzor."

- Az öltözőben mennyire beszédtéma, hogy mindenki MU-gálát vár a 90 perctől?
- Azért olvasunk mi újságot és az interneten is szoktunk kalandozni, így magam is tudom, hogy mindenki Manchester- és Beckham-show-ra számít, ám mi ehhez nem akarunk asszisztálni. Ha az angolok "hülyét akarnak csinálni", jómagam nem sokat gondolkodom, a labdával együtt kiküldöm őket a rekortánra. Megeshet persze, hogy kikapunk akár 3-0-ra is, de az én gondolataimban a lefújásig kizárólag a győzelem forog majd.

- Nem tartanak a britek stílusától, a gyors és jól fejelő sztároktól?
- Egyáltalán nem. Tisztában vagyunk azzal, hogy jobbak, mert olyan közegben születtek, olyan mentalitást tettek magukévá, amivel képtelenek vagyunk versenyezni, de engem speciel nem érdekel ez sem, egyszerűen győzni akarok.

- Ezek szerint a döntetlennel sem lenne elégedett?
- A futballban az a szép, hogy kiszámíthatatlan, ezért én a meccs előtt sohasem gondolkodom másban, csak a győzelemben. Most is, bár ismétlem, lehet, hogy megszórnak bennünket, de ha nem a siker gondolatával futunk ki melegíteni, akkor az egész kísérlet eleve kudarcra van ítélve.

- A MU elleni párharcot hova sorolja hosszú pályafutásában?
- A leggyönyörűbb pillanatok egyikének tartom. Elvégre két és fél éve Dunakeszin már le akartak írni, most meg hamarosan a patinás Old Trafford stadionban készülhetek a legnépszerűbb angol sztárok ellen.

Bánki József

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK