Társoldalunk:

Focitörpe küzd az angol óriással

Egy bizakodó magyar kiscsapat a kontinens egyik legnagyobbja ellen: ma este a Zalaegerszeg a Puskás Ferencről elnevezett Népstadionban fogadja a Manchester Unitedet. A győzelmi esély kicsi, hiszen sem játéktudásban, sem múltbéli eredményekben nincs egy súlycsoportban a két klub, nem említve az anyagi lehetőségeket és hátteret, ami forintban számolva háromnullányi nagyságrenddel tér el. Úgyhogy marad a remény és a biztatás: hajrá Zete! És várjuk, lesz-e olyan magyar csoda, amely nem csak a meccs kezdetéig tart.

Nyerjen jegyet a MU vendégjátékára!

A Manchester United (MU) hivatalos piros színű, fehér négyzetrácsokkal átszőtt honapján egy digitális óra - nap, óra, perc, másodperc - jelzi a hátralévő időt a Bajnokok Ligájának szerdai selejtező mérkőzésének kezdéséig.


Forrás: MTI


A magyar rajongók David Beckham
autogrammjára áhítoznak
Fotó: MTI
A visszaszámlálás feltehetően a ZTE-nél is tart, a klub weboldalán nyitásként a csapat fényképintrója villódzik, majd a kék hátterű oldalon a játékosok, az épülő stadion és számos meccsfénykép következik. A zalaegerszegiek még a taktikájukról és felállásukról is közölnek információkat.

A honlap anyagai inkább az NK Zagreb elleni győzelemmel foglalkoznak, mint a mai Manchester elleni összecsapással. A ZTE honlapján "a pár szóban az angol ellenfélről" című részben visszatekintenek a MU-nak néhány korábbi, magyar csapatokkal vívott összecsapására. Itt jegyzik meg: "Érdekes, hogy a MU a nemzetközi kupasorozatban eddig öt alkalommal került szembe magyar együttessel, és nemhogy nagyarányú sikert nem könyvelhetett el, de kétszer ki is esett."

A ZTE bizakodik, még akkor is, ha Urbán Flórián már korábban megjegyezte: "Nem mi vagyunk az esélyesek, de éppen ez adhat nyugalmat és önbizalmat nekünk, mert nem mindennapi lehetőség előtt állunk."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK