Vágólapra másolva!
Az MLSZ vezetői szinte biztosak abban, hogy telt ház, 28 ezer néző fogadja majd az augusztus 21-én rendezendő Magyarország-Spanyolország barátságos válogatott mérkőzés résztvevőit. Ezen a találkozón köszöntik a magyar futball legendás alakját, a sokak által legismertebb élő magyarként aposztrofált és az idén 75. életévét betöltött Puskás Ferencet.

Ez lesz az első hivatalos válogatott mérkőzés, amely az egykori Népstadionról átkeresztelt Puskás-stadionban kerül sor. Ezzel kapcsolatban a szövetség elöljárói kezdeményezik a BKV Rt.-nél, hogy a metróállomás és a buszvégállomás is a hajdani klasszisról elnevezett aréna nevét, azaz a Puskás-stadionét viselje.

Szerdától elkezdték a jegyek árusítását is a nagy érdeklődésre számot tartó eseményre, méghozzá ezer, kétezer, háromezer és négyezer forintos áron. Puskás Ferencet látványos külsőségek közepette köszöntik majd a mérkőzés előtt és azt követően is. Az ünnepelt tiszteletére Budapestre érkezik a Real Madrid és a hajdani társak képviseletében Di Stefano, Santamaria, Marquitos, valamint a portugál legenda, Eusebio is.

A találkozónak és Puskás Öcsinek kiemelt szerepet szán a Magyar Rádió is, hiszen a Petőfi adón kilencórás műsorban köszöntik a 75 esztendős egykori sztárt, a mérkőzést pedig a 60 éves Vass István Zoltán közvetíti, aki ezzel a 90 perccel teszi le a mikrofont - a labdarúgást illetően.

A magyar válogatott tagjai vasárnap a Puskás-stadionban találkoznak, majd a tatai edzőtáborban készülnek a spanyolok elleni meccsig. Gellei Imre szövetségi kapitány pénteken hirdet keretet, ám annyit elárult, hogy a Cottbusban szereplő Miriutának, ahogy ígérte neki korábban, újra lehetőséget ad a bizonyításra, Dárdairól viszont kegyeleti okokból - a Hertha középpályásának júliusban elhunyt az öccse - saját kérésére eltekintett, mivel még mindig nehezen dolgozta fel a tragédiát, márpedig erről idehaza nyilván sokat faggatnák.

Fernando Torres Budapesten debütálhat/sport/magyarfoci/20020814fernando.htmlTalálkozzunk holnap a Népstadionban!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=44249

Gellei Imre a fiatal ferencvárosi védőre, Gyepes Gáborra is számít a spanyolok ellen, egyrészt mert ismeri a képességeit, másrészt mert az utóbbi időben látványosan fejlődött a zöld-fehér labdarúgó játéka. Kérdésünkre, miszerint a Nigériából érkezett lengyel Olisadebéhez hasonlóan nálunk is kezdeményezik-e külföldi futballisták honosítását, Gellei a Ferencváros brazil csatárának, Leandrónak a nevét említette, hozzátéve, hogy ezen - mármint az úgynevezett "futballmagyar" státuson - a játékos is erősen gondolkodik már.

A nagyválogatottak fellépése előtt egy nappal, augusztus 20-án az U21-es együttesünk is megmérkőzik a hispánok hasonló korú gárdájával, erre a találkozóra a Megyeri úton kerül sor este 7 órakor, a jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek.

Bánki József