Vágólapra másolva!

Pedig még Izraelbe sem kellett elutazni a Strum Graz együttesének, hiszen a politikai helyzet miatt az Európai Labdarúgó Szövetség nem engedte hazai környezetben pályára lépni a Maccabi Haifa csapatát. A szófiai találkozón ennek ellenére nem érződött a "távollét", s a nigériai Ayegbeni két góljával (a második a hosszabbításban esett), 2-0-ra győzött a Haifa, s esélyesként várhatja a visszavágót.

A sors fintora, hogy Ayegbeni gyakorlatilag az angol törvényeknek köszönheti pályára lépését: a Derby County szerette volna ugyanis szerződtetni, de mivel nem kapott volna munkavállalási szerződést, így maradt, játszott - s két góljával elöntötte a találkozót. A Sturmban Korsós György nem jutott szóhoz, végig a kispadon maradt, Szabics Imre a 73. percben állt be Amoah helyére.

A találkozó összképét remekül lehet érzékelni az osztrák állami televízió, az ORF szakkommentátora, Herbert Prohaska szavaival, aki a félidőben így vélekedett: "A Sturm úgy játszik, mintha barátságos meccsen lenne, nem pedig sorsdöntő BL-selejtezőn!"

"Ilyen hülyén nem lehet játszani. Aki ennyire buta, az kikap" - jegyezte meg a klub elnöke, Hannes Kartnig. Ivica Oszim edző is elégedetlen volt: "Nagy esélyünk volt a szoros eredmény elérésére. A 0-1 igazságos lett volna, a kétgólos hátrány már sok. Legalább rúgtunk volna egyet mi is."

"Sokkal jobb eredményt értünk el, mint amire előzetesen számítottam. A visszavágó nem lesz könnyű. Mivel a bajnokság még nem kezdődött meg, ez volt az első tétmeccsünk. Elégedett vagyok" - értékelt Itzhak Shum, a Maccabi mestere.

Beckham és Ferguson is kemény csatára számít/sport/focivilag/bl/20020813beckham.htmlUrbán: Győzni akarok a Manchester ellen/sport/focivilag/bl/20020813urban.htmlHajrá ZTE!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45409

A továbbjutás közelében érezheti magát a görög AEK Athén együttese is, miután idegenben 3-2-re nyert az Apoel Nicosia (Sztipánovics Barnabás együttese) ellen. Pedig jól indult a találkozó a hazaiak részéről, hiszen a 23. percben Charalambides szabadrúgását követően Ouzounidis fejelt az AEK hálójába. Az állást Borbokis három perc alatt két góllal megfordította, s hiába állt be az 57. percben Sztipánovics is, az egyenlítést csak a 90. percben megítélt büntető hozta meg. A 93. percben aztán jött Nikolaidisz, s győztes gólt szerzett.

Nagy meglepetésre a belga bajnok Genk - Thijs és Beslija góljaival - 2-0-ra verte a Sparta Prahát, míg a francia Auxerre Cissé találatának köszönhetően idegenben nyert a portugál Boavista ellen. A Feyenoord 1-0-s győzelmét a japán Onónak köszönheti.

Eredmények, BL-selejtező, 3. forduló
Maccabi Haifa (izraeli) - Sturm Graz (osztrák) 2-0
RC Genk (belga) - Sparta Praha (cseh) 2-0
Feyenoord (holland) - Fenerbahce (török) 1-0
Apoel Nicosia FC (ciprusi) - AEK Athén (görög) 2-3
Boavista (portugál) - Auxerre (francia) 0-1

A szerdai párosítás:
Zalaegerszeg - Manchester United (angol) - Puskás Ferenc-stadion, 20.45
Sahtyor Donyeck (ukrán) - FC Bruges (belga) - 18.00
Levszki Szófia (bolgár) - Dinamo Kijev (ukrán)- 19.30
Zeljeznicar (bosnyák) - Newcastle United (angol) - 20.30
AC Milan (olasz) - FC Slovan Liberec (cseh) - 20.30
Grazer AK (osztrák) - Lokomotiv Moszkva (orosz) - 20.30
Partizan Beograd (jugoszláv) - FC Bayern München (német) - 20.45
Rosenborg BK (norvég) - Bröndby (dán) - 20.45
Celtic Glasgow (skót) - Basel (svájci) - 20.45
FC Barcelona (spanyol) - Legia Warszawa (lengyel) - 21.30
Sporting Lisboa (portugál) - Internazionale (olasz) - 22.00