Társoldalunk:

Hajrágóllal verte a ZTE a ManUnitedet

Bozsik Péter elégedetten, de visszafogottan értékelt a mérkőzés után: "Két-három százalék esélyünk kínálkozott a sikerre. Megpróbáltuk lassítani a játékot és lehetőleg a középpályán tartani a labdát, emiatt a támadásaink kissé esetlegesek voltak. A második félidő közepén az óriási nyomás alatt elfáradtak a játékosaim, ezért hajtottam végre a cseréket. A végén nagy szerencsénk volt, de ez is kell a futballhoz."

Sir Alex Ferguson, a Manchester skót trénere érthetően nem volt túl boldog a lefújás után: "Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, s a várakozásom be is igazolódott" - mondta röviden a szakember. Arra a kérdésre, hogy elégedett-e a végeredménnyel, a szigetországi csapat szakvezetője csak annyit válaszolt: "Nem." Arról, hogy az egygólos hátrányt hazai pályán le tudja-e dolgozni az MU, nem kívánt nyilatkozni.

Zalaegerszegen a Plaza melletti téren hatalmas ováció fogadta Koplárovics Béla gólját. Azok a szurkolók, akiknek nem sikerült belépőt szerezniük a Puskás-stadionba, óriás kivetítőn nézték végig a mérkőzést. Az utolsó húsz percben azért szorítottak, hogy kedvenceik legalább döntetlennel kihúzzák a világsztárokkal teletűzdelt angol csapat ellen, majd fantasztikus örömmel fogadták a győztes találatot. Amikor a német játékvezető lefújta az összecsapást, valóságos népünnepély kezdődött.

A drukkerek perceken át skandálták, hogy "Hajrá Zalaegerszeg! Hajrá ZTE!", az ünneplők egy része pedig kocsiba szállt és őrült dudálással tiszteletkörökre indult a megyeszékhelyen.

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKK